Alienware AW3225QF sorunlu mu?

DisplayPort NVIDIA yaptı hepsinde yapabiliyor güncelleme alan dağil tam çözülmüş değil bence.

O zaman DP kullanmaya devam. Zaten bildim bileli DisplayPort'u zaten hep daha sorunsuz ve güvenilir buluyorum.

4070 Ti güçlü kart DLSS 90-120 FPS arası alıyorum 4080 Super'den oynatır ama 2-3 senden sonra biraz sıkıntı olmaya başlar.
4090 bile yetersiz diyen var sende 16 GB VRAM var diye rağat oynarsın bence.
DLSS ile sıkıntı yaşamazsın dlssizlerde yaşayabilirsin ileride.
5bin serisinde olmasa da 6 bin serisinde büyük ihtimal kartı yenilerim. O da zaten 2-3 seneyi bulur.

Her oyun flicker yok bir de SSD hızlıysa giriş ekranını bile görmüyorsun ben 1tane oyunda denk geldim tek.

Harika o zaman, SSD olarak M2 Samsung 990 pro kullanıyorum.

Dostum çok teşekkür ederim, hızlı cevapların ve tecrübelerini paylaştığın için.

AW3225QF almıştım ekran kenarında hasarlı geldi iade ettim PG32UCDM aldım aralarında kalite olarak büyük fark var. İyi ki ASUS'a yöneltmiş beni hayat :) Ama AW3225QF'de iyi tabii ki.

AW3225QF almıştım ekran kenarında hasarlı geldi iade ettim PG32UCDM aldım aralarında kalite olarak büyük fark var. İyi ki ASUS'a yöneltmiş beni hayat :) Ama AW3225QF'de iyi tabii ki.
Senin şansına demek kusurlu olanı gelmiş dostum. Ama sonuçtan memnun olmana sevindim. Kendim de şu anda bir Asus ROG kullanıcısı olarak ROG sınıfı ürünlerin zaten kalitesi tartışılmaz ama okuduğum onlarca incelemenin neredeyse tamamı gerçek ve canlı renk gösterme alanında AW3225QF'ye bir kaç puan daha fazla vermişler. Ama özünde ikisi de aynı Samsung panelini kullanan mükemmel monitörler. Her ikisi de RTINGS'de 91 puan gibi çılgın bir puan almışlar. Zaten şu anda piyasadaki en üst düzey oyuncu monitörü olarak geçiyorlar. Sabah bir inceleme izledim, adam 8 ay kullandıktan sonra video çekmiş ve hala daha iyisi çıkmadı diyordu.

PG32'de KVM ve 90W USB-C çıkışı gibi AW32'de olmayan bazı güzel özellikler var ama benim çok işime yaramıyor bu özellikler. Konsol kullanmıyorum o yüzden KVM işime yaramıyor. Laptop ve telefonu da gidip monitörden şarj edecek halim yok yani 😅😅

AW3225QF'yi tercih etmemde benim için 3 tane çok önemli neden vardı.

Birincisi, kavisli olması. Büyük monitörlerde düz ekranların kenar kısımları bana uzak duruyormuş gibi hissediyorum ve habire ekranı çevirip o ucunu kendime yaklaştırmaya çalışıyorum ama bu sefer de diğer taraf uzaklaşıyor 😅😅😅

İkincisi, ciddi fiyat farkı. AW3225QF'yi peşin fiyatına 6 taksitle aldım ki PG32UCDM'de aynı şartlar altında 6 taksit yapmam halinde 15-20 bin TL arası bir fark oluşuyordu.

Üçüncüsü de, bir çok kişi için önemsiz olabilir ama bilgisayar ile renk uyumu. 😁😁 Kasam beyaz renkli "Corsair Graphite Series 760T ATX Full Tower Case" olduğundan AW3225QF ile çok iyi uyuşacak. Mouse da beyaz renkli G502X, yani özel yaptırsam renk uyumu ancak bu kadar olabilirdi.

Tek korkum, umarım monitör ekran kartımı yenilemek zorunda bırakmaz beni, zira daha fazla bu konuda masrafa girmek istemiyorum.

Senin monitörün de çok güzel ve arkasında ASUS kalitesi var. Ben ROG Swift PG348Q'i 2016'dan beri sorunsuz olarak kullanıyorum ve şimdi de ofiste kullanmaya devam edeceğim. Sana da güle güle sorunsuz kullanmanı diliyorum.

Senin şansına demek kusurlu olanı gelmiş dostum. Ama sonuçtan memnun olmana sevindim. Kendim de şu anda bir ASUS ROG kullanıcısı olarak ROG sınıfı ürünlerin zaten kalitesi tartışılmaz ama okuduğum onlarca incelemenin neredeyse tamamı gerçek ve canlı renk gösterme alanında AW3225QF'ye birkaç puan daha fazla vermişler. Ama özünde ikisi de aynı Samsung panelini kullanan mükemmel monitörler. Her ikisi de RTINGS'de 91 puan gibi çılgın bir puan almışlar. Zaten şu anda piyasadaki en üst düzey oyuncu monitörü olarak geçiyorlar. Sabah bir inceleme izledim, adam 8 ay kullandıktan sonra video çekmiş ve hala daha iyisi çıkmadı diyordu.

PG32'de KVM ve 90W USB-C çıkışı gibi AW32'de olmayan bazı güzel özellikler var ama benim çok işime yaramıyor bu özellikler. Konsol kullanmıyorum o yüzden KVM işime yaramıyor. Laptop ve telefonu da gidip monitörden şarj edecek halim yok yani 😅😅

AW3225QF'yi tercih etmemde benim için 3 tane çok önemli neden vardı.

Birincisi, kavisli olması. Büyük monitörlerde düz ekranların kenar kısımları bana uzak duruyormuş gibi hissediyorum ve ha bire ekranı çevirip o ucunu kendime yaklaştırmaya çalışıyorum ama bu sefer de diğer taraf uzaklaşıyor 😅😅😅

İkincisi, ciddi fiyat farkı. AW3225QF'yi peşin fiyatına 6 taksitle aldım ki PG32UCDM'de aynı şartlar altında 6 taksit yapmam halinde 15-20 bin TL arası bir fark oluşuyordu.

Üçüncüsü de, birçok kişi için önemsiz olabilir ama bilgisayar ile renk uyumu. 😁😁 Kasam beyaz renkli "Corsair Graphite Series 760T ATX Full Tower Case" olduğundan AW3225QF ile çok iyi uyuşacak. Mouse da beyaz renkli G502X, yani özel yaptırsam renk uyumu ancak bu kadar olabilirdi.

Tek korkum, umarım monitör ekran kartımı yenilemek zorunda bırakmaz beni, zira daha fazla bu konuda masrafa girmek istemiyorum.

Senin monitörün de çok güzel ve arkasında ASUS kalitesi var. Ben ROG Swift PG348Q'i 2016'dan beri sorunsuz olarak kullanıyorum ve şimdi de ofiste kullanmaya devam edeceğim. Sana da güle güle sorunsuz kullanmanı diliyorum.

Düz istiyorsan ASUS, kavisli istiyorsan AW32 işte aralarında performans olarak fark yok ama renk konusunda belki ayarlardan olabilir ama ASUS'un renklerini daha çok beğendim. Onun dışında Asus daha zarif ve şık duruyor. Başka da bir artıları yok zaten hepsi hemen hemen aynı klas..

Düz istiyorsan ASUS, kavisli istiyorsan AW32 işte aralarında performans olarak fark yok ama renk konusunda belki ayarlardan olabilir ama ASUS'un renklerini daha çok beğendim. Onun dışında Asus daha zarif ve şık duruyor. Başka da bir artıları yok zaten hepsi hemen hemen aynı klas..
Sanki Dellin renk dağa iyi bence fark yok gibi desek yeridir sorunlarda firware ile düzeliyor.
Biri düz biri curved.
Fiyata hangisi uygunsa onu alican Asus kazık bu yüzden Karşıyım fiyat olarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı