Herkese merhaba. 23 Ağustos'ta Vatan Bilgisayar'dan Alienware M15 Gaming laptobu aldım. Okulum olduğundan fark ettiğim problemlerin bazılarını görmezden geldim ama finallerin bitmesiyle şu an boş vaktim var ve uğraşacağım.
- İlk ay sıkıntısız olan laptop, Ekim ayında devamlı elektronik cızırtı çıkarmaya başladı. Bu sorun ilk ay yoktu ve herhangi bir yazılımsal değişiklik de yapmamıştım. Ses olduğu ortamda duyulmuyor ama sessiz, odaklanman gerektiği zamanlarda sinir bozucu. Bazı yerlerde bunun sabit diskten kaynaklandığını ve kapatınca sesin kesileceği yazıyordu.Denedim, ses hala var ve bu ilk ay yoktu.
- Siyah arka planda gece belirgin bir şekilde ışık sızması var. Özellikle film ve karanlık temalı oyun oynarken çok göze batıyor.
- 9 Ocak'ta ekranda ölü piksel olduğunu fark ettim. Daha önceden var mıydı bilmiyorum, ekranı temizlerken dikkatlice bakınca gördüm.
Bu kadar para verdiğim bir üründe böyle bir sıkıntı çıkması sonucunda ürünü kullanma şevkim kaçtı.
İlk 6 ayda bir sorun çıkarsa ürün ayıplıdır ve kullanıcı para iadesi, değişim ya da tamir seçeneklerinden birini seçmekte özgürdür. Tüketici haklarındaki bu hakkımdan yararlanıp ürünü iade edeceğim ya da aynı fiyata başka bir laptop alacağım.
Tabii kesin sıkıntı çıkacak çünkü aynı ay aldığım Huawei Mate 20 Lite cihazında da AMOLED yanığı oluştu. Vatan Bilgisayar'daki görevliye tüketici haklarından bahsetmeme rağmen değişim ya da iade yapmadılar. Bu fiyattaki bir üründe sıkıntı çıkartıyorlarsa 8 kat daha pahalı bir üründe savaş çıkarmalarını bekliyorum.
Daha önceden bu tarz sıkıntıları yaşamış ya da yol gösterebilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.