Alienware monitör going into standby yazısı geliyor

tufanatasoy

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bilgisayarı açtığımda Alienware marka monitöre önce siyah ekranda going intoto standby tarzı bir hata mesajı geliyor hiçbir şey ellemeyince 10 15 sn sonra ASUS logosu geliyor ve normal şekilde PC açılıyor. Alternatif özellikli sistemler 25 30 saniyede açılıyorken benim monitöre niçin güç geç geliyor olabilir?
Chat'e sorduğumda ise BIOS'ta primary display gibi bir ayar varmış buradan ptg vya PCI-e seçerek monitörün direkt harici GPU'yu görmesini sağlıyormuşuz ben bayağı araştırdım BIOS'ta öyle bir ayarı bulamadım.
Kısa bilgi vereyim BIOS ayarlarım: CSM launch disabled, Fast boot enabled, RAM'ler 6000MHz DOCP tweaker, sistem UEFI.

Arkadaşlar merhaba bilgisayarı açtığımda Alienware marka monitöre önce siyah ekranda going intoto standby tarzı bir hata mesajı geliyor hiçbir şey ellemeyince 10 15 sn sonra ASUS logosu geliyor ve normal şekilde PC açılıyor. Alternatif özellikli sistemler 25 30 saniyede açılıyorken benim monitöre niçin güç geç geliyor olabilir?
Chat'e sorduğumda ise BIOS'ta primary display gibi bir ayar varmış buradan ptg vya PCI-e seçerek monitörün direkt harici GPU'yu görmesini sağlıyormuşuz ben bayağı araştırdım BIOS'ta öyle bir ayarı bulamadım.
Kısa bilgi vereyim BIOS ayarlarım: CSM launch disabled, Fast boot enabled, RAM'ler 6000MHz DOCP tweaker, sistem UEFI.

Sistem özellikleri nedir?

imzamda vardı ama yine ekleyeyim hocam.
4070S gigabyte eagle oc, Ryzen 5 7500f, Asus Prime B650-MK, GsKill trident Z5 rgb 2x16 gb 6000mhz cl36 , Gigabyte GP P650G 650 watt gold, Corsair 3000D airflow rgb white Thermaltake phantom spirit 120 SE,
Corsair MP 600 PRO XT 1 TB pcı 4.0 ve Kingston Fury renegade 1 tb 4.0, TP-Link Archer TX3000E Wi-Fi 6 & Bluetooth

İmzamda vardı ama yine ekleyeyim hocam.
4070S Gigabyte Eagle OC, Ryzen 5 7500F, ASUS Prime B650-MK, G.Skill Trident Z5 RGB 2x16 GB 6000MHz CL36, Gigabyte GP P650G 650 watt Gold, Corsair 3000D airflow RGB white Thermaltake Phantom Spirit 120 SE,
Corsair MP 600 Pro XT 1 TB PCI 4.0 ve Kingston Fury Renegade 1 TB 4.0, TP-Link Archer TX3000E Wi-Fi 6 & Bluetooth.

BIOS'tan Memory context restore özelliğini aktif ettinizmi?

Bakayım hocam açık mı kapalı mı diye.

Hocam Memory context restore ayarı yok galiba bende. Baktım bulamadım hiç. Güncel anakart olmasına rağmen.

• Settings > AMD CBS > UMC Common Options > DDR Options > DDR Memory Features > Memory Context Restore >enabled

Evet evet şimdi bulup kontrol ettim. Auto'da idi enabled yaptım. Fakat değişen bir şey olmadı hocam pek.

Kaydedip çıktınız mı? Sistemi 2-3 kere kapatıp tekrar açın.

Kaydedip çıktınız mı? Sistemi 2-3 kere kapatıp tekrar açın.
Hocam pardon sistemi kapatıp tekrar açtım inanılmaz hızlı geçti standby kısmı vs baya baya hızlı açılıyor 30 sn altı.
Lakin şimdi de mavi ekran yiyorum. İlk başta yiyorum sonrasında hep döngüye girip kendi kendine açmaya çalışıyor açmıyor.

Hocam pardon sistemi kapatıp tekrar açtım inanılmaz hızlı geçti standby kısmı vs bayağı bayağı hızlı açılıyor 30 sn altı.
Lakin şimdi de mavi ekran yiyorum. İlk başta yiyorum sonrasında hep döngüye girip kendi kendine açmaya çalışıyor açmıyor.

Gear down mode ayarı olacak onu da enabled yapın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı