Aliexpress 30 kuruş vergi aldı

Tahminimce sistem 0,00 TL değerinde alışveriş kabul etmediği için böyle bir yola başvurmuşlar .

Ozaman kaçırmayın arkadaşlar. Aliexpress'i indirip siz de alın. Kes onu var yeni hesap açtıktan sonra. Ürünlere ilk önce bakın Servis kısmından Türkiye'ye geliyorsa alın.

En basitinden gümrüğe sunma ücreti 8 TL. 30 kuruşla kısıtlı değildir bence alınacak olan vergi. Geçenlerde meraktan aldığım 70 centlik yüzüğüm geldi, 16 TL vergi ödedim TC gümrüğümüze. Bir daha da 30 $ altı alışveriş yapmamaya karar verdim bu sebeple. Diğer türlü astarı yüzünden pahalıya geliyor gümrükte ürünler.

PTT Kargo kapıya gelince alacak merak etme

Ama siz ödeme kısmında ödememişsiniz. Ek olarak kargo takip kodunuz PB ile mi LB ile mi başlıyordu ?
PTT Kargo kapıya gelince alacak merak etme
Peşin ödenen vergiler de Aras kargo getiriyor.

Dostum türkiyedeyiz bedava ürünün bile 30 kuruş vergisi var.

Arkadaşlar alışveriş yapmış aynı olayı yaşayan biri yok mu ? Ona göre iptal edeyim. Benim bildiğim kadarıyla daha vergi alınmayacak.

Ama siz ödeme kısmında ödememişsiniz. Ek olarak kargo takip kodunuz PB ile mi LB ile mi başlıyordu ?

Ödeme kısmında gümrük vergisiyle alakalı bir kısım yoktu bende. Sadece ürünün ücretini ödedim, gümrükte ise böyle güzel bir vergi ödemek zorunda kaldım sonradan. PR ile başlıyormuş şimdi baktım.

Hocam öyle diyorsunuz da yarın kapısında vergi kaçakçılığından şafak operasyonu yapılırsa demedi demeyin (!)
İptal edesim geldi valla.
Tamam işte dediğim gibi LB'li kodlarda vergi ödemiyorsun. Aras kargo getiriyor. RB yada PR'li kodlarda PTT getiriyor gümrük alıyor. Örneğin başka siparişim var Sarj makinesi onda RB ile başlıyor takip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…