- Makaleler
- 18
Denemedim.Aras Kargo uygulamasını indirince telefon numarası ile gözüküyor diyorlar.
Denemedim.Aras Kargo uygulamasını indirince telefon numarası ile gözüküyor diyorlar.
Ürünlerim geleli 15 gün felan oldu. Aldığım ürünlerin hepsi Aras kargo ile geldi. Ek vergi de alınmadı.@reddline hocam ürünleriniz son durumu nedir?
Vergi ulaşma süresi vesaire
Arkadaşlar ek olarak bu vergilerin neden düşük geldiğini şöyle açıklayabilirim. Bunlar peşin vergi ödemeli olduğu için direk gümrükten kontrol edip geçiliyor. PTT ise ürünü alırsa 8 TL sunma ücreti alıyor. 0.80 kuruş da damga vergisi alıyor. Normalde PTT ile gelen kargoda 16 TL ise bunun yaklaşık 7.50'si vergidir. PTT sağolsun gümrüğe sunma ücreti alıyor. O yuzden vergilerimiz fazla geliyor. Aras kargo ile anlaşmalı oldukları için büyük ihtimal Gümrüğe sunma ucreti ve damga vergisi yok. Kes Onu'da da ürünler 0.01 dolar olduğu için o fiyat üzerinden değerlendiriliyor.Arkadaşlar merhaba. Aliexpress'in dağıttığı bedava ürünlerden satın aldım. Aklıma takıldı en ucuz gümrük vergisi 8 tl değil mi ?
Benden 30 kuruş Tax(vergi) aldı. Biraz içime sinmedi 30 kuruş vergi mi olur diye. Gönderiyi Aras kargo getirecek ama bilmiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.