Aliexpress gümrük vergisi hesaplama

@adkumikli

Vergilendirme de adaletsizlik var. İki ürün fiyatları farklı ve ödediğim vergileri fotoğraf olarak ekliyorum. Bu sene 22 € altındaki ürünler için açıklanan vergilere göre baya bir kendilerine göre çağ atlamış durumdalar.

İkincisi bizzat postane şefi söyledi. Takipsiz kargolar direkt iade ediliyor. Aliexpress de ürün kargolama seçenekleri arasında takipli kargoyu seçecek olsan 2-3 TL ile 15 TL arasına kadar sırf kargolama ücreti geliyor. Bazı ürünler de değişiklik gösterilebilir. Ürün 10 lira oldu 20-25 lira. PTT 15 lira vergi alırsa oldu 30-40 lira. Aliexpress'in cazibesini baya kaybettirme girişimleri bunlar. Tabi vergi de var.

Dosya Ekleri

• aliexpress 2.jpg
    aliexpress 2.jpg
    841,5 KB · Görüntüleme: 159
Ürünü kaç paraya aldığının bir önemi yok artık. Gümrük vergisi 01-06-2019 tarihi itibari ile 0.50 kuruş ta olsa 150 türk lirası da olsa gümrük vergisine tabi şöyleki.
Ürün AB içi ise %18 gümrük vergisi AB dışı ise %20 gümrük vergisi 30KG altı için geçerli 30KG üzeri için ise AB içi veya dışı farketmez %48 gümrük vergisi verirsin örnekle açalım.

0.50 kuruş AB dışı ürün 30KG altı ise
1- %20 gümrük vergisi
2- %20 özel tüketim vergisi
3- 1500 Euro aşar ise %18 KDV ( 1500 Euro için KDV uygulanmaz. )
4- 4.50 TL Gümrük sunum ücreti ( kargo kabul veya kargo incelenme yada şüpeli kargoda denebilir. )
5- 0.70 Kuruş Damga pulu vergisi

Gibi fiyatlandırılır. Burda dikkat etmen gereken 1500 Euro limitini aşarsan %18 KDV eklenecegini ve 30KG üstüne çıkarsan %48 gümrük vergisini unutmamaktır.

Toparlarsak 100TL bir ürünü AMAZON yada ALİEXPRESS ten alırsan.

100 TL + %20 = 120 TL Gümrük vergisi
120 TL + %20 = 144 TL Özel tüketim vergisi
144 TL + 4.50 = 148.5 TL Gümrük sunum ücreti
148.5 TL + 0.70 = 149.2 TL Damga pulu vergisi

TOPLAM 149.2 TL ödemiş olursun. Özetle 100 TL bir ürün için 49.2 TL vergi ödersin.

Bilen bilmeyen herkes yazıyor UMARIM AÇIKLAYICI ve SORUNUZUN CEVABI OLMUŞTUR.
merabalar şimdi ben aliexperss kuponuyla 170 tl lik ürünü 140 tl ye aldım vergiyi 170 tl mi yoksa 140 tl denmi kesiliyor

Çinli teknoloji devi Alibaba’nın BC2 (işletmeden tüketiciye) girişimi AliExpress, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de faaliyet göstermektedir.

Küçük üreticilerin tüketicilere doğrudan ulaşmasını sağlayan platform, a’dan z’ye geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyatlarıyla sayısız insanın ihtiyacını karşılamaktadır. 2019’un Mayıs ayında Türkiye operasyonlarına resmen başlayan e-ticaret sitesi, binlerce satıcıyı tem çatı altında toplayarak hizmet vermektedir.

Diğer taraftan diğer bu platform aracılığıyla alışveriş yapma konusunda tüketicilerin merak ettiği bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunların başında AliExpress’in vergi oranları gelmektedir.

Aşağıdaki başlıklarda AliExpress ve yurt dışından yapılan diğer alışverişler için alınan vergilerle diğer detaylar ele alınmaktadır: AliExpress Vergi Oranları Ne Kadar? Hesaplama ve Detaylar | Paratic

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı