AliExpress siparişi gümrüğe takılır mı?

782692

Picopat
Arkadaşlar, 19 Temmuz’da 5 farklı ayrı ayrı figür siparişi verdim.

İlk iki figür, aynı satıcıdan olduğu için 26 Temmuz’da birlikte geldi.
3. figürüm 27 Temmuz’da ulaştı 19 temmuzda sipariş vermiştim.
4. figürüm (farklı satıcıdan) 30 Temmuz’da elime ulaştı onuda 19 temmuzda sipariş vermiştim.
5. 27 temmuzda sipariş verdiğim figürüm ise 6 Ağustos’ta ulaştı.

Şimdi, 3 yeni figür siparişi daha verdim. İlk aldığım figürlerin üzerinden 1 ay geçtiği için gümrükte limiti kalkmış mıdır sizce? bir sorun yaşar mıyım?

Gümrüğe ürün takılır mı konularının cevabını Gümrük ve Ticaret Bakanına sor emin ol o bile net cevap veremez.

Herkes tahmin yazar çünkü gümrük konusu Allah'a emanet bir şekilde ilerliyor.

Gelede bilir kala da bilir. Memurun keyfine kalmış.

Ağustos 21'inde gümrükten 1250 TL'lik ürünüm geçti mantıkken 30 euroyu geçiyor saf ürünün kendi fiyatınınmı 30 eurodan az olması lazım yoksa her şey dahil 30 euromu olması lazım bilmiyorum.

Gümrüğe ürün takılır mı konularının cevabını Gümrük ve Ticaret Bakanına sor emin ol o bile net cevap veremez.

Herkes tahmin yazar çünkü gümrük konusu Allah'a emanet bir şekilde ilerliyor.

Gelede bilir kala da bilir. Memurun keyfine kalmış.

Yani bu yaşadığımız durum cidden çok üzücü bence ama en son verdiğim sipariş 6 ağustosta gelmiş olduğu için ufak tırsmıyorum değil...

Sizce siparişin süresini uzatayım mı?

Ağustos 21'inde gümrükten 1250 TL'lik ürünüm geçti mantıkken 30 euroyu geçiyor saf ürünün kendi fiyatınınmı 30 eurodan az olması lazım yoksa her şey dahil 30 euromu olması lazım bilmiyorum.
Kargo vergi vs hariç. Ürün bedeli için sınır 30.

Yani bu yaşadığımız durum cidden çok üzücü bence ama en son verdiğim sipariş 6 ağustosta gelmiş olduğu için ufak tırsmıyorum değil...

Sizce siparişin süresini uzatayım mı?
Umarım gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı