AliExpress siparişinden ek masraf çıkar mı?

Yer
Mersin
Daha dün bir olta makinesi ve kamış aldım. Bunlara ödeme esnasında az bir miktar da gümrük vergisi ödedim.

İnternette biraz kafamı karıştırdılar gittim kamışı iptal ettim ama diğeri kargodaymış iptal edilmiyor. Şimdi ben buna ekstra ücret öder miyim kapıda? Yakın zamanda AliExpress'ten olta makinesi almış veya başka bir alışveriş yapmış arkadaşlar yorum yapabilir mi?

Daha dün bir olta makinesi ve kamış aldım. Bunlara ödeme esnasında az bir miktar da gümrük vergisi ödedim.

İnternette biraz kafamı karıştırdılar gittim kamışı iptal ettim ama diğeri kargodaymış iptal edilmiyor. Şimdi ben buna ekstra ücret öder miyim kapıda? Yakın zamanda AliExpress'ten olta makinesi almış veya başka bir alışveriş yapmış arkadaşlar yorum yapabilir mi?

Fiyatı nedir hocam? Vergisini alırken ödediyseniz ve 150 Euro'yu geçmeyecek bir şeyse korkmaya gerek yok gelir büyük ihtimalle.

Eğer vergisini hesapladı ve verdiyseniz sorun olmazdı neden iptal ettiniz. Gitse bile üzünülmeyecek rakammış bir de. Makineyi iyi ki iptal etmemişsiniz. Bakalım ne olacak gümrükte.

Valla çok istemeye istemeye iptal ettim, YouTube'da adamın biri iki parça ürüne 900 lira ek gümrük ödediğini gösteriyordu, AliExpress müşteri hizmetleri de durumdan bihaber.

Neyse bu bir gelsin bakalım olmazsa ayrı ayrı alırım. Çok dikkat çekmemek lazım zaten.

Vallahi çok istemeye istemeye iptal ettim, YouTube'da adamın biri iki parça ürüne 900 lira ek gümrük ödediğini gösteriyordu, AliExpress müşteri hizmetleri de durumdan bihaber.

Neyse bu bir gelsin bakalım olmazsa ayrı ayrı alırım. Çok dikkat çekmemek lazım zaten.

Hocam arkadaşın videosundaki rakam neydi? 150 Euro limiti var ve anormal komik bir rakam girilmiş şüphesi doğarsa o zaman yerel fiyat araştırılıp ona göre vergilendirilir. Siz de zamanınız varsa mücadele edebilirsiniz. Bakın fiyatlar böyle böyle diye. 3-5 beyinsizin eline kalıyor her şey. Şaka gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video, iki tane sahte balık almış 1000 liraydı diyor. Bu da 150 euro altında aslında.

Aliexpress'e vergi getirilmesi zaten saçmalıktı ki, ithalat mı yapıyoruz biz? Beratın goatüne battı zamanında üç kuruşluk kârımız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video, iki tane sahte balık almış 1000 liraydı diyor. Bu da 150 euro altında aslında.

Aliexpress'e vergi getirilmesi zaten saçmalıktı ki, ithalat mı yapıyoruz biz? Beratın goatüne battı zamanında üç kuruşluk kârımız.

Ha hocam şöyle bir şey var. Hala vergisiz kargo kullanan dükkanlar var. Vergisiz gümrüğe gelirse orada bizimkiler hesaplıyor. Aliexpress'in kendi kargo şirketi direk kendi hesaplıyor ve hallediyor Amazon gibi aynı. Bence öyle bir şey olmuş olabilir. Bana gelen şu son hiçbir kargoda yok sunma ücreti, yok vergi vs etiketi olan hiçbir şey yoktu üzerinde.

Amazondan alışveriş yaptım daha önce. Yurtdışı işi aynı onun gibiyse endişelenecek bir durum yokmuş.

Neyse hocam zaten iade sonrasında kuponu da iade edecekmiş galiba, alabilirsem indirimler bitmeden tekrar alacağım.

Teşekkürler ilginiz için, gelişme olursa ekleme yaparım başkalarına da yardımcı olur.

Amazondan alışveriş yaptım daha önce. Yurtdışı işi aynı onun gibiyse endişelenecek bir durum yokmuş.

Neyse hocam zaten iade sonrasında kuponu da iade edecekmiş galiba, alabilirsem indirimler bitmeden tekrar alacağım.

Teşekkürler ilginiz için, gelişme olursa ekleme yaparım başkalarına da yardımcı olur.

Umarım sorunsuz gelir. Kendime gelmiş kadar sevinirim. Şimdiden hayırlı olsun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı