Çözüldü MSI B660M-E anakartta sarı ışık yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PetnaNerepla

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
Kingston 2x16 3200mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 evo plus
Ekran kartı
MSI 3070
Anakart
MSI B660M-E
İşlemci
i5 13600
Merhaba,

Dün yeni PSU montajı, termal macun yenilemesi ve kasa temizliği için bilgisayarcıya gittim. Yeni PSU takıldı detaylı kasa temizliği ve macun değişimi yapıldı test amaçlı bilgisayarı açtığımızda 10 saniyede bir reset atmaya başladı. Bilgisayarcı işlemci soğutucusunu (kule tipi) söküp geri taktığında düzeldi fakat o sırada tek RAM ile bilgisayarı çalıştırmış ben sonrasında fark ettim. Bilgisayara görüntü gelip Windows açılınca tekrar kasayı açıp 2. RAM'i taktı ve tekrar kontrol edelim mi dedi ben de gerek yok deyip eve geldim.

Eve geldiğimde anakart sarı ışık kırmızı ışık yakmaya sonrasında sarı ışık sabit kalmaya başladı fakat 2. RAM slotunu söküp tek RAM ile çalıştırdığımda sorunsuz bilgisayar açıldı. Anakartımda 2 RAM slotu olduğu için 1 3 ya da 2 4 deneyemiyorum ama RAM'lerde sorun yok çünkü 2 farklı RAM'i 1. slota taktığımda bilgisayar açılıyor 2. slota tek RAM taksam da 2 slota birden 2 RAM taksam da bilgisayar açılmıyor. Nasıl bir sorun olmuş olabilir? Şu ana kadar denediklerim BIOS pili söküp takmak BIOS güncelleme atmak. Bir de şu dikkatimi çekti BIOS'a girdiğimde XMP sekmesini göremiyorum videolardan baktığım kısımda olması gereken XMP sekmesi bende yok ya da sol üstte yazan XMP profile 1 ve 2 pasif durumda üstüne tıklanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunum çözüldü başkasının da başına gelebilir ve konuyu okuyordur diye yazıyorum. Öncelikle sorunum üstte dediğim gibi 2. RAM slotundaydı yani RAM'le alakalı değildi. Kasayı açıp baktığımızda anakart işlemci yuvasında 3-4 adet pinin eğildiğini gördük. Fakat iyi kısmı tamir edilebildi ve 2. RAM slotu çalışır hale geldi şu an normal şekilde sistemi kullanabiliyorum. Eğer ki belli bir RAM slotuna sağlam olduğuna emin olduğunuz bir RAM'i takıp bilgisayarı açtığınızda anakartta sarı kırmızı sırayla ışık yanıp sonrasında sarı ışıkta sabit kalıyorsa sorun anakart işlemci pinlerin eğilmesinden olabilir.
@PetnaNerepla, konuda tamamen bunu anlattım zaten size, tahmin etmesi zor bir şey değil, zor bir şeyi tespit etmiş ve çözümünü bulmuş gibi yazmışsınız, bir de kendi mesajınızı çözüm olarak işaretlemişsiniz, ilginç.

Yazdığınız yazıda 3 farklı olasılık olduğu için işaretlememiştim. Buyurun işaretledim teşekkür ederim yardımlarınız için de. Bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum konu kapansın diye işaretlemiştim.

Yazdığınız yazıda 3 farklı olasılık olduğu için işaretlememiştim. Buyurun işaretledim teşekkür ederim yardımlarınız için de. Bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum konu kapansın diye işaretlemiştim.

Çözüm umurumda değil, 1 çözüme ihtiyacım var gibi mi görünüyor? Takıldığım nokta farklı, neyse mühim değil.

Sorunum çözüldü başkasının da başına gelebilir ve konuyu okuyordur diye yazıyorum. Öncelikle sorunum üstte dediğim gibi 2. RAM slotundaydı yani RAM'le alakalı değildi. Kasayı açıp baktığımızda anakart işlemci yuvasında 3-4 adet pinin eğildiğini gördük. Fakat iyi kısmı tamir edilebildi ve 2. RAM slotu çalışır hale geldi şu an normal şekilde sistemi kullanabiliyorum. Eğer ki belli bir RAM slotuna sağlam olduğuna emin olduğunuz bir RAM'i takıp bilgisayarı açtığınızda anakartta sarı kırmızı sırayla ışık yanıp sonrasında sarı ışıkta sabit kalıyorsa sorun anakart işlemci pinlerin eğilmesinden olabilir.

Çok mutlu sorunun çözüldüğüne.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı