AliExpress siparişinin nerede olduğuna nasıl bakılır?

oylesine1i

Hectopat
Arkadaşlar AliExpress'ten ilk defa sipariş verdiğim için başlıktaki dışında da sorularım olacak. 1.si sipariş verdiğimde bunun onaylandığını falan nasıl anlarım? Mesela bende şu an sipariş durumunda finished yazıyor ve aynı siparişten 2 tane gözüküyor. Bu ne anlama geliyor? Ürün yurtdışındayken nerede olduğuna nasıl bakabilirim? Edit: Karttan parayı çekti ama siparişim iptal edilmiş bunun sebebi ne olabilir? 2. edit: İki farklı hesaptan alışveriş yapmıştım ikisi de iptal edilmiş.

1635865380471.png

3 saat arayla gelen mailler. Herhangi bir sorun olup olmayacağını bilmediğim için sipariş numarasını kapattım.

1635865743348.png

1635865780999.png

Son düzenleme:
Sipariş oluşmuş fakat ardından güvenlik nedeniyle iptal edilmiş. Kupon kullandınız sanıyorum ve önceden yine sizin adınıza kayıtlı bir aliexpress hesabı vardı ya da kullandığınız kartla daha önceden alışveriş yapmıştınız ve şimdi yeni hesap açıp tekrar alışveriş yapmaya çalıştınız.

Bu gibi durumlarda AE siparişi iptal edebiliyor.

Sipariş oluşmuş fakat ardından güvenlik nedeniyle iptal edilmiş. Kupon kullandınız sanıyorum ve önceden yine sizin adınıza kayıtlı bir AliExpress hesabı vardı ya da kullandığınız kartla daha önceden alışveriş yapmıştınız ve şimdi yeni hesap açıp tekrar alışveriş yapmaya çalıştınız.

Bu gibi durumlarda AE siparişi iptal edebiliyor.

Yeni kullanıcı bonusu kullanmıştım. Ben de ilk başta aynı kredi kartından olduğunu düşünmüştüm ama daha önce AliExpress'ten alışveriş yapmadım ve iki farklı kart denedim. İkisinde de aynı hatayı verdi. Zaten yeni kullanıcı bonusu olduğu için AliExpress'i kullanıyorum onu da kullanmayacaksam 10 TL daha ucuz ürün için fazladan 3 hafta bekleyemem. Yeni kullanıcı bonusu kullanarak nasıl alışveriş yapabilirim? Neleri değiştirmem gerekir lütfen bilginiz varsa anlatır mısınız?

Yeni kullanıcı bonusu kullanmıştım. Ben de ilk başta aynı kredi kartından olduğunu düşünmüştüm ama daha önce AliExpress'ten alışveriş yapmadım ve iki farklı kart denedim. İkisinde de aynı hatayı verdi. Zaten yeni kullanıcı bonusu olduğu için AliExpress'i kullanıyorum onu da kullanmayacaksam 10 TL daha ucuz ürün için fazladan 3 hafta bekleyemem. Yeni kullanıcı bonusu kullanarak nasıl alışveriş yapabilirim? Neleri değiştirmem gerekir lütfen bilginiz varsa anlatır mısınız?
Farklı ip adresinden evde yaşayan farklı biri adına yeni bir hesap açarak farklı bir kartla ödeme yapmayı deneyebilirsiniz.

1 dakika içinde mi yaptınız dedikleri mi?

Hayır 2 gün önce ilk sipariş verdiğimde iptal edilmişti ilk siparişimden hemen sonra denemiştim.
Farklı IP adresinden evde yaşayan farklı biri adına yeni bir hesap açarak farklı bir kartla ödeme yapmayı deneyebilirsiniz.

Farklı cihazdan farklı telefon numarası farklı kart farklı hesap ve farklı T.C. kimlik numarasıyla yaptığım alışveriş de iptal olmuş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı