Aliexpress siparişlerim gelmiyor

U koduyla başlayanlar da gelmedi benim.

Hocam ben İzmir'de oturuyorum ben ne yapacağım peki? AliExpress'te bize inanmayacak bir süre sonra. Çakallık yapıyoruz sanacak.
@sergun hocam UR545105234CN, UP000391883OM.
Bu ikisi gelmedi bakar mısınız?
Sanırsam sadece U değil, UB ile başlayanlar geliyor öyleyse.

Yanwen ile Aynı takip kodlu mayıs ürünlerim var yaklaşık 40 tane hiç bitanesi gelmedi. Sadece yeni fark ettim takipsiz olmasına rağmen cainiao super economy diye bi secenek var kargo firması seçerken bu 30-50 gün olarak teslimat süresi veriyor. 11 haziranda vermiş olduğum siparişim takipsiz olmasına rağmen 3 gün önce tarafıma teslim edildi Kodu UB ile başlayıp LV ile bitiyordu. Bu kodla olan 2 ürünümünde kayıtı yapılmış 1-2 gün içinde teslim edilir.Sizede önerim cainiao super economy bu kargo varsa bunu seçin. Çok hızlı geliyor. Yanwen ve china post small bilmem ne hiç bi şekilde gelmiyor kodlarıda ptt tarafında dönüştürülme kodu dahi olsa barkod kodu hatası veriyor.

AliExpress'te bize inanmayacak bir süre sonra. Çakallık yapıyoruz sanacak.
AliExpress gördüğüm kadarıyla alıcının yanında daha çok, eğer geleni onaylayıp düzgün biçimde yorum yapıyorsanız bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. 50 küsur alışverişten sadece 2 tane dispute açmıştım tam para iadesi aldım. Gümrük düzenlemelerinden sonra dispute sayısı epey arttı, şu anlık sıkıntı yok. Satıcılar süreyi uzatmaya çalışıyor, AliExpress iadeyi hemen veriyor, o konuda endişeniz olmasın.

Hocam benim de takipsiz kargolarımın hiçbirisi 2 aydır gelmiyor. Sadece takipli olanlar geliyor. Geçen gün parasını dispute ile aldığım, 4 ay önce satın aldığım 4 liralık bilekliğim geldi. 11.50 Lira vergi ödedim tabii. 😀

AliExpress gördüğüm kadarıyla alıcının yanında daha çok, eğer geleni onaylayıp düzgün biçimde yorum yapıyorsanız bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. 50 küsur alışverişten sadece 2 tane dispute açmıştım tam para iadesi aldım. Gümrük düzenlemelerinden sonra dispute sayısı epey arttı, şu anlık sıkıntı yok. Satıcılar süreyi uzatmaya çalışıyor, AliExpress iadeyi hemen veriyor, o konuda endişeniz olmasın.
Evet evet. Direk iade ediyorlar Aliexpress alıcı dostu baya. Ama işte benim toplam 10 siparişim var 6 mayıstan itibaren verilenlerin hiç biri gelmedi. Ondan öncekilerin hepsi geldi.

Arkadaşlar önceden bir sürü alışveriş yaptım. Hepsi 30-60 gün arasında elime ulaştı. Şimdi ise hiçbir ürünüm elime ulaşmıyor. 75 gündür gelmeyen var. Parayı iade alıyorum onda sıkıntı yok ama hiçbir siparişimin bana gelmemesi işkillendiriyor beni. Bir de sanki çakallık yapar gibi tüm ürünlere tartışma açıyorum. Aliexpress işkillenip paramı da geri vermeyecek diye korkuyorum ama ürünler cidden gelmiyor. Bu gümrük vergisi yüzünden falan mı göndermiyorlar? Takipsiz kargo olduğu için göremiyorum da. Sizce neden gelmiyor? PTT'ye gitsem takipli kargo olmadan da bayi de olup olmadığına bakabiliyor muyum?
Ben de aynısını yaşıyorum. :(

Bende son 2 aydır 1 kargom hariç diğerleri gelmedi. Aman hocam bırakın gelmesin, 49TL lik araç telefon tutucu için 28TL vergi aldılar. Para iadesi alayım daha iyi.
Benim aldığım ürünler maksimum 15 TL'lik o yüzden sanmıyorum ki 5 TL'den fazla vergi vereyim.
Geçen PTT şubesine gittim. Takipsiz kargolarım S harfi ile başlıyor dedim. Bana yaptıkları açıklama şu oldu. O kargolar gümrük vb işlemi gördüğünde Aliexpress sitesinde S ile başlayan takip kodları güncellenecek ve sonrasında takip edebileceğim söylendi. Pek mantıklı gelmedi ama neyse dedim. :(
Nasıl yani takipsiz kargoları takip mi edeceğiz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı