AliExpress vergi oranı normal mi?

senturk19

Kilopat
Merhaba, yurtiçinde bulamadığım için Corsair HS65 kulaklığıma AliExpress üzerinden ped siparişi verecektim ancak ürünün vergisi neredeyse %200 kadar, uzun zamandır malum vergiler yüzünden AliExpress vb. kullanmıyorum mecbur kalmadıkça, o sebeple kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim bu vergi oranı normal mi? 2025 yılının vergi oranı araştırdığım kadarı ile %60 olması lazım, aldığım ped kargo ücreti dahil 266 TL ancak vergisi 345 TL olarak çıkıyor sitede.

Normal ya da değil önemi yok direkt vergi konması normal değil ama var değil mi? Sonuç olarak bir çözümü yok.

Merhaba, yurtiçinde bulamadığım için Corsair HS65 kulaklığıma AliExpress üzerinden ped siparişi verecektim ancak ürünün vergisi neredeyse %200 kadar, uzun zamandır malum vergiler yüzünden AliExpress vb. kullanmıyorum mecbur kalmadıkça, o sebeple kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim bu vergi oranı normal mi? 2025 yılının vergi oranı araştırdığım kadarı ile %60 olması lazım, aldığım ped kargo ücreti dahil 266 TL ancak vergisi 345 TL olarak çıkıyor sitede.

Hocam ilk indirim fiyatıyla alıyorsunuz yüksek ihtimalle. Vergilendirme ana fiyatı üzerinden yapılıyor gibi bir şey.

Normal ya da değil önemi yok direkt vergi konması normal değil ama var değil mi? Sonuç olarak bir çözümü yok.
daha önceden de alışveriş yaptım siteden ancak, böyle bir durum yoktu yani kesinlikle normal olduğunu düşünmüyorum, AliExpress gibi sitelerin tercih edilme sebebi normal de uygun fiyat, eğer elin çinlisi bana kazık atmaya başladıysa eğer buna normal deyip geçemem gider 300 lira daha fazla verir Corsair'in sitesinden sipariş veririm hem de kafam rahat olur, yani el mahkum diye bir bakış açısı yanlış.

Daha önceden de alışveriş yaptım siteden ancak, böyle bir durum yoktu yani kesinlikle normal olduğunu düşünmüyorum, AliExpress gibi sitelerin tercih edilme sebebi normal de uygun fiyat, eğer elin Çinlisi bana kazık atmaya başladıysa eğer buna normal deyip geçemem gider 300 lira daha fazla verir Corsair'in sitesinden sipariş veririm hem de kafam rahat olur, yani el mahkum diye bir bakış açısı yanlış.

El mahkum diyorum çünkü en fazla mail atarsın bu konuda başka yapabileceğin bir şey yok.

El mahkum diyorum çünkü en fazla mail atarsın bu konuda başka yapabileceğin bir şey yok.
Satın aldıktan sonra ellerine düşüyorsun zaten sonra uğraş dur, satın almadan dikkat etmek gerek ama anladığım kadarı ile verginin indirimsiz fiyat üzerinden kesilmesinden kaynaklı, bence bu da kazık ama burada kazığı atan bizimkiler mi yoksa çinliler mi bilmiyorum, zaten vergiler malum kol gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı