Aliexpress'den işlemci alınır mı?

Hocam ilk kez Aliexpress den alışveriş yapıcamda uzatma ve dispute kavramları nedir açıklar mısınız?
Ürün sipariş ettiğinizde ödemesini yapıyorsunuz sonuçta ve o ödeme aliexpress'te tutuluyor satıcı mağazaya aktarılmıyor.
Alışveriş şu şekilde işler:
Ürün seçme - Alıcı Bilgileri kayıtlıysa sorun yok zaten - Ödeme
Bundan sonra bekleme kısmı başlıyor, 60gün normal olarak ürünün size ulaşma sınırıdır ancak ürün size gelmezse doğal olarak isterseniz satıcı ile iletişime geçip confirmleme süresini uzattırıyorsunuz %99.9 uzatırlar çünkü dispute açmanızı göze alamıyorlar.
Dispute açmak: Bir sebepten dolayı ürün fiyatının tamamını yada kısmi şekilde para iade almanızı isteme işlemi oluyor tartışma yani.
Nedir bu örneğin ürün geldi ancak yanlış geldi sipariş ettiğiniz şey değil, tartışma açıyorsunuz anlaşabilirseniz anlaşıyorsunuz ya da sorun aliexpress'e aktarılıyor, Bu ürünün gelmemesi- kırık gelmesi de olabilir sorun olarak farketmiyor.
Şuanda gümrükler sıkışık olduğu için yasalar sebebiyle siparişler geç geliyor, bu sebeple ürünler uzun süre gelmezse confirmlemiyorsunuz doğal olarak ve süre uzatımı talep ediyorsunuz yoksa dispute açacağım diyorsunuz. Kısaca böyle..
Hocam ilk kez Aliexpress den alışveriş yapıcamda uzatma ve dispute kavramları nedir açıklar mısınız?
Yani ürün uzun süre gelmezse satıcı uzatmayı unutursa satıcı ile iletişime geçip ek süre istenir, %99 10-15 gün ekler, sonrasında haala gelmediyse zaten dispute açılır teklifler reddedilir (bazı mağazalar size 1dolar kupon verelim ve ürünün aynısını ücretsiz gönderelim dispute açmayın diyor bu da bir seçenek) (kargonuz kayboldu bişi oldu sallıyorum mağaza telafi etmeye çalışabilir sizin bu teklifi de kabul edip etmemeniz vicdan meselesi oluyor)

İşlemci alınır ama soğutucuyu Türkiye'den almanız daha iyi olur. Vergi ürün paketini açmazlarsa 10 ile 15 TL arası geliyor genelde.

İşlemci alınır ama soğutucuyu Türkiye'den almanız daha iyi olur. Vergi ürün paketini açmazlarsa 10 ile 15 TL arası geliyor genelde.
Hocam zaten kuponla 58 Tl ye geliyor bide vergi ile 70 tl ediyor. Gayet iyi soğuttuğu ve rbg olması hoşuma gittiği için aldım.

"Ürün × 20 ÷ 10 + 5.90 krş" böyle hesaplanıyor.
Arkadaşlar işlemci ve soğutucu olarak bunları düşünüyorum. Sizce ne kadar vergi çıkar?
Ürünlerin tutarını daha düşük yazdırıp vergiyi düşük tutma ihtimalim var mıdır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben kanunlar sıkılaştığında 92 TL lik bir bir elektronik sigaranın dış çerçevesini sipariş ettim en son çünkü buralarda yok ya arızalı cihaz alıp sökecen ondan yada Aliexpress başka çaresi yok. Metal bir parça olduğu için el kadar bile değil bir sorun çıkmadı. 18-20 dolar dı ederdi bana 8 dolar yazmışlar düşük gösterin demiştim. Zaten satıcı popüler satıcılardan ise sen yazsanda yazmasan da fiyatı düşük gönderiyor o yüzden vergi az çıkıyor. Ama mesela büyük birşey aldık kutu olarak yada küçükse bile değerli birşey görüyolar onu neyle bakıyorlarsa artık fiyatı düşük yazdırdık gümrüktekiler bu sefer ödeyeceğinden de yüksek bir mebla yazıyor kafasına göre. 20% KDV ekleniyor birde 5.70 TL posta ücreti yani ona göre hesapla riske girmem diyorsan normal vergisini öde. Bazı durumlarda kararsız kalırlarsa mail atıp fatura istiyolardı ama artık direk yüksek yazıyorlar galiba. Aliexpress iyidir sorun yaşamazsın sadece video izle youtube'dan. Satıcılar beş yıldızlı olsun yorumlar filan olsun işte o tarz şeyler. Eskiden 1 haftada yada maksimum 10-15 günde gelir herşey şimdi 1 ay kafadan bekliyoruz gümrükte çok bekliyor nedense. Böyle bir durum var yani gelme olayında. Yasaklı ürünler pilli bataryalı ürünler elektronik sigara ve cep telefonu. Bunların haricinde herşey gelir takır takır vergisini ödüyorsun çünkü geri dönmez istiyorsan kocaman grafik kartı al.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı