Aliexpress'ten Alınan GTX 750 Ti Çalışmıyor

Ali keserrr

Hectopat
Merhabalar,
Çin'den 750 Ti aldım bugün geldi denedim ekrana. Görüntü gelmiyor. 1 uzun 3 kısa bip sesi alıyorum başka ekran kartları çalışıyor. Başka bilgisayarda da denedim aynı hata acaba VGA yerinde arıza olabilir mi ? HDMI deneceğim. Dispute nasıl açmam gerek ve bunu yaptırabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun. Dispute açtığınızda full refund alamayacaksınız. Satıcı sizden bir meblağ kesecek, anlaşma yoluna gideceksiniz. Aksi halde kargoyu sizin karşılayarak ürünü Çin'e geri göndermeniz lazım. Ancak Türkiye'den Çin'e elektronik ürün göndermek maalesef çooook pahalı.
Yanlış hatırlamıyorsam 2010 senesinde böyle bir maceraya girmiştim. Bir arkadaşıma hediye alıp göndermiştim. 40 Dolar civarı bir gönderim bedeli ödedim. Tabi o zaman Dolar bu kadar acıtmıyordu.
Ancak öncesinde PSU'nuz yeterli mi?
Bir de aylarca burada bunu dediğim için eleştirildim ancak aliexpress üzerinden nasıl güvenip de ne olduğu belirsiz bir karta para verdiniz..

750Ti ile PSU'ya bakmaya gerek yok zaten anakarttan alıyor gücü.
Geçmiş olsun size.
Anakarta gücü hangi parça veriyor? O zaman güç girişsiz bir 1050Ti alalım, 200W bir Everest PSU’yla kullanalım.

Anakarta gücü hangi parça veriyor? O zaman güç girişsiz bir 1050Ti alalım, 200W bir Everest PSU’yla kullanalım.

Anakarta bakmaya gerek yok demiş, çünkü fazla güç tüketen bir kart değil demeye getirmiş, siz anlamamışsınız. Ha ayrıca 200W güç kaynağı ile 1080 Ti bile çalışır merak etmeyiniz. Boşta çalışacağı için sorun olmaz açılışta. Lakin yüke binerse ya PSU kendini kapatır yada koruması yoksa, koku gelmeye başlar.

Satıcıya bildirin. Eğer ürün gerçekten bozuksa kanıtlayıp yenisini göndermesini isteyin. Bazen insaflı satıcılar olabiliyor. Bir de hangi satıcıdan aldığınızı söylerseniz, hatta link atarsanız daha iyi olur. Bende Aliexpressten 750Ti aldım ama normal bir şekilde çalışıyor benim kartım.

Öncelikle geçmiş olsun. Dispute açtığınızda full refund alamayacaksınız. Satıcı sizden bir meblağ kesecek, anlaşma yoluna gideceksiniz. Aksi halde kargoyu sizin karşılayarak ürünü Çin'e geri göndermeniz lazım.

Biraz uzun sürer ama ekran kartının bozuk olduğunu kanıtlayabilirseniz full refund alacaksınız. Sistemi, sistemle beraber çalışan ekran kartlarını ve bozuk ekran kartını takınca oluşan durumu gösteren videolar çekip dispute bölümüne ekleyin. Videonun altına da ingilizce ayrıntılı açıklamayı ekleyin. İşte hangi durumda çalıştığı, ekran kartının bozuk olduğunun nasıl anlaşılması gerektiği vs. Satıcı en iyi ihtimalle ürünü bize gönder biz de paranı iade edelim diyecek. Kabul etmeyin. Yaklaşık bir aylık bir sürede Aliexpress olaya dahil olup iki tarafın da kanıtlarını değerlendirecek. Koyduğunuz kanıtlara bağlı olarak hem bozuk kartın sizde kalması hem de para alma ihtimaliniz hiç de az değil.

Dslr için monitör almıştım zamanında ve bozuk çıkmıştı. 40 günlük bir sürede paramı geri almıştım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı