Alım gücü değeri

Bu mesajı yazarken VDSL üzerinden Turkcell SOL alacaksınız diye düşündüm. Haliyle yanlış yönlendirme yapmış oldum. Özür dilerim.
Estağfurullah asıl ben özür dilerim. O kadar yardımcı oldunuz bana da şimdi VDSL saldım gibi duruyor. Ankastreden dediğiniz kadarıyla çift telefon kablosu geçiyor. Ben geçiş yaptığım zaman çift telefon kablosuyla mı bağlayacaklar? Orada CAT6 kablo alırsam ücretsiz CAT6 kabloyu geçirirler mi? Nasıl olur yani o konu hakkında bilginiz var mı gibisinden sormuştum.
Düzenleme: CAT6 dan önce asıl önemli olan o ankastrede eve ulaşacak fiber kablo var mıdır FTTH olacak şekilde?

Geçiş işlemlerinde kablolama bulunmamaktadır sadece sistem üzerinden geçiş yapılır ve modem kurulumu yapılarak aktivasyon işlemleriniz gerçekleştirilir." dedi. Kablo VDSL e bağlı. Nasıl olacak o iş?
Şöyle olacak, mevcut telefon hattı boşa çıkacak. Turkcell SOL'ün kutusu FTTB ise eve CAT-6, FTTH ise OBK denilen fiber kablo çekilecek.

Bundan ötürü böyle bir yorum yapmış olabilir diye düşünüyorum. Turkcell kabloyu düşük akım panosuna bırakmıştır, oradan kolayca daireye alındığı söylemişlerdir.

Üstüne basa basa Turkcell SOL'den hizmet almak istediğini belirtiniz değil mi ?

Turkcell mi Türk Telekom mu diye şimdi sordum ama yarına aksıyacak. 20.00'dan sonra hizmet verilmiyormuş Whatsapp üzerinden. Fiber kablo çekme işlemini bana bırakmazlar değil mi? Şu an fiberden çok kablo yenileme işleminden kurtuldum diye seviniyorum açıkçası. Umarım sevincim kursağımda kalmaz. İyi denk geldi. Bende yarına ümitsizce ücretli olarak ölçüm için ekip çağırmayı düşünüyordum.

Ulunay hocam konuyla alakasız ama TT VDSL kabin olan yere neden FTTH fiber getirir bir bilgin var mı?
Hocam genelde keyfe keder getiriyorlar. %70 öyle olduğunu düşünüyorum.

Diğer ihtimaller ise;

1. Saha dolabında port yoktur.
  2. Yeni binalar için çekiyordur.
  3. Lokal kablo denilen kablo arızalıdır.
  4. Artık yatırım için VDSL'i bölgenizde tercih etmiyorlardır.

Turkcell'in kabloyu kullanıcıya çektirdiğini hiç görmedim ama Turkcell tarafına hakim olmadığımdan emin değilim.

Bence TT ile uğraşmayın, şu an SOL'ün altyapısı binanız için en iyisi.

Hocam ön sokakta VDSL var 4 tane sadece yeni binalarda FTTH var. Yeni binalara FTTH zorunlu mu?

Hocam ön sokakta VDSL var 4 tane sadece yeni binalarda FTTH var. Yeni binalara FTTH zorunlu mu?
Yeni binalara FTTH yapıyorlar. Çünkü bakır çekmekten çok daha ucuz ve bakır gibi bakım maliyeti yok.

2023 hedefini tutturmak için yapıyorlar ama en yüksek upload 4 Mbps olduğu sürece anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…