Alınabilecek en hızlı SATA SSD önerisi

Alabileceğim en hızlı SATA SSD, M.2 SSD'lere en yakın hızda olan SATA SSD nedir acaba? Veya var mı önerisi olan? Bütçe sorun değil.

M2 SSD'lere yakın hızı olan bir SATA SSD bulunmamakta. Eğer öyle bir şey olsaydı zaten PCI Express ile doğrudan veri akışı sağlamanın bir anlamı olmazdı. SATA kablosuyla alınabilecek maksimum veri bellidir ve M2'lere yakın bile değil. SATA 3 için 560 MB/s en yüksek ortalamadır, daha yükseği yok. Benzer bir konu 2 yıl önce de açılmıştı:

@Ayturan

Dönüştürücü derken bu üründen bahsetmiyor musun?
M2 SSD'yi bu adaptöre takıyorsun ama kablo olarak yine SATA kablosuyla anakarta bağlıyorsun. Yani SSD daha hızlı olsa bile kablo ile bağladığın için SATA 3 hızına düşüyor.

Son düzenleme:
M2 SSD'lere yakın hızı olan bir SATA SSD bulunmamakta. Eğer öyle bir şey olsaydı zaten PCI Express ile doğrudan veri akışı sağlamanın bir anlamı olmazdı. SATA kablosuyla alınabilecek maksimum veri bellidir ve M2'lere yakın bile değil. SATA 3 için 560 MB/s en yüksek ortalamadır, daha yükseği yok. Benzer bir konu 2 yıl önce de açılmıştı:

@Ayturan

Dönüştürücü derken bu üründen bahsetmiyor musun?
M2 SSD'yi bu adaptöre takıyorsun ama kablo olarak yine SATA kablosuyla anakarta bağlıyorsun. Yani SSD daha hızlı olsa bile kablo ile bağladığın için SATA 3 hızına düşüyor.
Pcie x1 3.0 portuna attığım dönüştürücüyle m2 yi takacak. Pcie x1 3.0 portu ile de ortalama 900-1000mb okuma yazma hızını alır. Sata kablosuyla işimiz yok.

Son düzenleme:
@Ayturan fakat konu sahibi SATA SSD önerisi istiyor. M2 SSD slotu 1 tane olduğu için mecburi olarak SATA SSD almam gerekiyor diyor. Senin söylediğin dönüştürücü yine hali hazırda 1 tane olan slota takılacak zaten. Ben mi yanlış anlıyorum konuyu yoksa sen mi yanlış anlıyorsun çözemedim.

@Ayturan fakat konu sahibi SATA SSD önerisi istiyor. M2 SSD slotu 1 tane olduğu için mecburi olarak SATA SSD almam gerekiyor diyor. Senin söylediğin dönüştürücü yine hali hazırda 1 tane olan slota takılacak zaten. Ben mi yanlış anlıyorum konuyu yoksa sen mi yanlış anlıyorsun çözemedim.
Arkadaş anakartında m2 takacak yer olmadığı için sata ssd önerisi istiyor. Bende diyorum ki şu sarı kısıma attığım dönüştürücü ile m2 ssd alıp takabilir.
Pcie x1 slotunu bilmediğin için yanlış anlıyorsun sanırım.

Dosya Ekleri

• 123.jpg
    123.jpg
    141,3 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Pcie x1 slotunu bilmediğin için yanlış anlıyorsun sanırım.

Doğru, o kısma takılabildiğini bilmiyordum, ben cevaplarken daha çok SATA bağlantısına odaklanmıştım. O yüzden bu ayrıntıya yeterince dikkatimi veremedim. Ekteki resmi inceleyince ve anakartın bağlantılarına dair ayrıntılarını araştırınca fark ettim. Öğrenmiş oldum teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı