Alınabilecek en iyi iPhone hangisi?

al3sta

Hectopat
Tam olarak 5 senedir iPhone 7 kullanmaktayım. Beni bir an önce değiştirmeye zorlayan yanları depolaması, iOS sürümü ve maalesef pil konusu. Yoksa en fazla 2 sene daha kullanmayı düşünürdüm. Son zamanlarda iPhone 16 Pro'yu kafaya takmıştım fakat gerçekten sizce bu kadar para vermeye değer mi? Bu arada yaklaşık 2 aylık maaşım ile rahat alabiliyorum ama bir telefona o kadar vermek ne kadar mantıklı sizce? Onun yerine fiyat olarak aşırı uçuk olmayan, en az 5 sene götürebilecek bir Pro modeli arayışındayım. 14 Pro daha makul geliyor aslında. Tek şüphem 2 sene önce çıkmış ve uzun süre götürür mü düşüncesi.

16 pro beklemeye deger. 14 pro da 5 sene goturur. Apple cihazlarin biraz ederinden yuksek fiyatlari var bence.

Düşük bütçe iPhone 13.

Küçük isteyene iPhone 13 Mini

Normal kullanıcı uzun vade iPhone 15

Pro modeli için ise 16 Pro beklemeli diye düşünüyorum.

Pro modellerinin kamera çıkıntısı çok kaba şu an. Belki 16 Pro da birşey yaparlar.

16 modelleri çıkarsa 15 ucuzlar diye beklemeyin. Kur artışından dolayı olası değil. Örneğin düz 15 modeli zam bile yiyebilir. Şu an 50k altında satılıyor.

Rahat götürür

Depolamayı, bataryayı ve de uzun ömürü dert ediyorsanız android cihazlar daha mantıklı. Tabi ben iPhone dan başka kullanmam diyorsanız orası ayrı.

Eski Pro ve Pro Max modellerin sıfırını piyasada bulamazsınız. Ya yenilenmiş ya da ikinci el alabilirsiniz. Yenilenmiş tavsiye etmem cihaz tertemiz de gelebilir ekran batarya değişmiş de gelebilir. Temiz ikinci el bulursanız alabilirsiniz onun harici iPhone 16 Pro'yu bekleyin 15 serisi ile arasında fiyat farkı çoksa 15 Pro veya Pro Max alabilirsin donanımsal çok fark yok diye biliyorum.

İllaki iPhone satın alacaksanız da Pro ve üzeri modelini almalısınız. 13 ve üzeri alınmalı.

Kesinlikle iPhone 15 Pro/Pro Max ikilisinden birini almalısınız. Eski pro modellere bakmayın bile. Bir kere RAM arttı. 8 GB olması sonraki iOS güncellemeleri için önemli bir avantaj. İkincisi de USB-C portuna geçilmesi. Lightning girişli bir iPhone bu saatten sonra alınmamalı.

Aslında ama
Aslında birkaç internet sitesinde mevcut Amazon gibi. Peki 16 alsam bile nereden almamı tavsiye edersiniz? Tabii ki en güveniliri Apple Store’dir fakat diğer mağazalar ile aralarında fiyat farkı bulunuyor. Yorumlara bakacak olursam galiba yönümü tekrarda 16 Pro’ya çevirdim. Pro Max almamamın tek sebebi ise ekranının benim için gerçekten büyük olması.

5 sene iPhone 7 kullanmissiniz, 14 Pro sizi uzun sure götürür. Sadece temiz ikinci el olmasina dikkat edin.
Peki 16 alsam bile nereden almamı tavsiye edersiniz?
Cihaz ilk ciktiginda zaten neredeyse ayni fiyatta olur her yerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…