Alınabilecek en iyi iPhone hangisi?

İlla iphone alacam bütçem de var diyorsanız 16 pro maxı bekleyin. 15 pro maxta yakına odaklamama ve uygulamalarla uyumsuzluk problemi var. Ana kameranın minimum odak mesafesi yetersiz ve yakın nesnelerde geniş açıya geçiyor fakat bunu kendi kamera uygulaması dışındaki hiçbir uygulama yapmıyor. Bu arada geniş açıda OIS yok ve sensör leş tabi düşük ışıkta çok kötü. Makro yok denebilir yani o kadar para verip yakını redmi gibi çekmek saçmalık.

Sıfır alacaksan 14 PRO ve 15 PRO fiyatları aynı.
Onun dışında 16 PRO dediğin gibi gereksiz pahalı olacak ve iş yapmıyorsan öyle bir telefona ihtiyacın gerçekten olup olmadığını iyice düşün.

Siz anladığım kadarıyla uzun yıllar kullanıyorsunuz. İster düz kullanıcı olun ister profesyonel kullanıcı olun artık bir telefonun ekranı 120Hz olmalı, güneş ışığı altında parlak olmalı, telefoto olmalı. Kısaca düz model hiçbir iPhone tercih edilmemeli. Bu yüzden siz minimum 13 Pro ve üzeri Pro cihaz tercih etmelisiniz. 13 Pro bile düz 15’ten birçok yönden iyi cihaz. 16 Pro alırsanız da çok iyi olur güzel değişimler bekliyoruz. Bütçemi zorlamam derseniz dediğim gibi 13 Pro bile çok kafi gelir. Ancak yenilenmiş almayın temiz 2.el bakın 13 Pro ve 14 Pro modelleri için. 15 Pro almaktansa sıfır 16 Pro bekleyin derim döviz böyle giderse yakın fiyatlardan çıkacak.

Hocam eğer alabilecek durumunuz varsa en son çıkacak iPhone modelini beklemek daha iyi olur sizin için. Daha ucuz istiyorsanız 15 Pro, 14 Pro, en kötü 13'e kadar alabilirsiniz.

Konuyu çarpıtma gibi olmasın, ben olsam Samsung S24 Ultra tercih ederdim. Sadece söylemek istedim.

Siz anladığım kadarıyla uzun yıllar kullanıyorsunuz. İster düz kullanıcı olun ister profesyonel kullanıcı olun artık bir telefonun ekranı 120Hz olmalı, güneş ışığı altında parlak olmalı, telefoto olmalı. Kısaca düz model hiçbir iPhone tercih edilmemeli. Bu yüzden siz minimum 13 Pro ve üzeri Pro cihaz tercih etmelisiniz. 13 Pro bile düz 15’ten birçok yönden iyi cihaz. 16 Pro alırsanız da çok iyi olur güzel değişimler bekliyoruz. Bütçemi zorlamam derseniz dediğim gibi 13 Pro bile çok kafi gelir. Ancak yenilenmiş almayın temiz 2.el bakın 13 Pro ve 14 Pro modelleri için. 15 Pro almaktansa sıfır 16 Pro bekleyin derim döviz böyle giderse yakın fiyatlardan çıkacak.
Kesinlikle hocam temiz kullandığım ve özen göstererek kullandığım için benden kaynaklı hiçbir sorun yaşamıyorum cihazlarımda. İyice düşündüm sanırım yurt dışı 16 pro veya pro max alacağım. Kayıt işini de kapanmaya yakın yaparım diye düşünüyorum, gidebildiği kadar gider.

Tam olarak 5 senedir iPhone 7 kullanmaktayım. Beni bir an önce değiştirmeye zorlayan yanları depolaması, iOS sürümü ve maalesef pil konusu. Yoksa en fazla 2 sene daha kullanmayı düşünürdüm. Son zamanlarda iPhone 16 Pro'yu kafaya takmıştım fakat gerçekten sizce bu kadar para vermeye değer mi? Bu arada yaklaşık 2 aylık maaşım ile rahat alabiliyorum ama bir telefona o kadar vermek ne kadar mantıklı sizce? Onun yerine fiyat olarak aşırı uçuk olmayan, en az 5 sene götürebilecek bir Pro modeli arayışındayım. 14 Pro daha makul geliyor aslında. Tek şüphem 2 sene önce çıkmış ve uzun süre götürür mü düşüncesi.
Eğer bütçede problemin yoksa 16 Pro’yu bekleyebilirsin. 15 Pro’da alınabilecek bir cihaz. İkinci el düşünürsen de 13, 14 ve 15 serisine bakabilirsin.

Kesinlikle hocam temiz kullandığım ve özen göstererek kullandığım için benden kaynaklı hiçbir sorun yaşamıyorum cihazlarımda. İyice düşündüm sanırım yurt dışı 16 pro veya pro max alacağım. Kayıt işini de kapanmaya yakın yaparım diye düşünüyorum, gidebildiği kadar gider.
Hocam cihazı kaydettirmek demek saf vergiye bir 15 Pro fiyatı vermek. Madem öyle hem 16 Pro kullanın hem de 30K yerine gidip bir tane daha yurt dışı sıfır 15 pro alın. Yılda 6 ay birini 6 ay diğerini kullanın hiç kapanma muhabbetleriyle işiniz olmaz.

iPhone alacaksanız 13Pro üzeri bir şey alın, Android'de kullanırım derseniz S25 ultrayı bekleyin.

Imei kaydı düşünüyorsan hiç alma aynı paraya gelecek, garanti ve servis sıkıntısı çekebilirsin. Ben şimdi alırım bütçem olmadığı için 1 sene sonra kaydını yaptırırım zamandan tasarruf edeyim dersen imei kaydı ücreti 40k fiyatlara çıkarsa işler daha da kötü olur.
Yd iphone alıyorsanız imei kaydı düşünmeyeceksiniz, alıp süresi boyunca kullanacaksın bitince alternatif örn; 11 pro, 12 yine yd yedek telefon alıp 4 ay idare edeceksin bu yedek telefonuda hemen almana gerek yok çünkü şimdi sim takıp kullanmaya başlayacağın telefon tam 12 ay sonra kapanacaktır. Veyahut alıp satıp takasa gireceksin yurtdışı cihazlarla.

Imei kaydı düşünüyorsan hiç alma aynı paraya gelecek, garanti ve servis sıkıntısı çekebilirsin. Ben şimdi alırım bütçem olmadığı için 1 sene sonra kaydını yaptırırım zamandan tasarruf edeyim dersen imei kaydı ücreti 40k fiyatlara çıkarsa işler daha da kötü olur.
Yd iphone alıyorsanız imei kaydı düşünmeyeceksiniz, alıp süresi boyunca kullanacaksın bitince alternatif örn; 11 pro, 12 yine yd yedek telefon alıp 4 ay idare edeceksin bu yedek telefonuda hemen almana gerek yok çünkü şimdi sim takıp kullanmaya başlayacağın telefon tam 12 ay sonra kapanacaktır. Veyahut alıp satıp takasa gireceksin yurtdışı cihazlarla.
Evet hocam zamandan tasarruf etmek ve para biriktirmek amaçlı dediğin gibi kapanmaya yakın kayıt ettiririm diye düşünüyordum. Veyahut yılbaşından önce zam gelmeden yine 30K civarına kayıt etsem en az 20K avantajlı olur bu da bir yöntem aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı