Alınabilecek en ucuz ekran kartı nedir?

urvaass

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, evdeki artık parçalarla kardeşime bir sistem topluyorum. Bozuk bir PSU var, yük altına girince kendini restartlıyor. Bu detayı belirtme sebebim elimde ekran kartı yok. Alabileceğim ikinci el en ucuz, en az güç tüketecek ekran kartı nedir? Bilgisayarın tek vasfı internete girmek olacak. Anakartım ise A320M Pro.

En önemli husus ucuz olması; maksat yalnızca internete girmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten 5600 var elimde onu takacağım.

İlan gezerken neye dikkat etmem gerek? Minimum DX kaç olmalı? Veya DDR kaç olmalı? Uyumlu olması açısından.

GDDR sürümünün pek bir önemi yok ancak DX10.1 gibi çok eski kartlar güncel sistemlerde sorun çıkarabiliyor. DX12 kartlar da düşük fiyatlara bulunmuyor. Bu sebeple arası olan DX11 kartlar bakabilirsiniz. Zaten amacınız yalnızca internete girmek.

5600 gibi bir işlemciye gücü bu kadar düşük bir ekran kartı takmak darboğaz yapmaz mı?

Hocam 24 GB 3200MHz RAM'de var şimdilik dersine çalışsın internetine girsin. Sınavından vs sonra ekran kartını da alırım tam olur.

GDDR sürümünün pek bir önemi yok ancak DX10.1 gibi çok eski kartlar güncel sistemlerde sorun çıkarabiliyor. DX12 kartlar da düşük fiyatlara bulunmuyor. Bu sebeple arası olan DX11 kartlar bakabilirsiniz. Zaten amacınız yalnızca internete girmek.

Anladım kart bakarken DX11 olmasına ve güç tüketiminin düşük olmasına dikkat edeceğim yani. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı