Alınan bilgisayarın modelinin farklı olması

Derinyar53

Hectopat
Daha fazla  
2018 10. ayda dizüstü PC aldım. PC Asus FX553VE.

384546

Fakat DirectX sistem modeli kısmında GL553VE yazıyor. Ara ara mavi ekran hatası alıyorum. BIOS olarak yine GL553VE yüklü. Yanlış BIOS yüklü sanırım. Fakat Jelatinini kendim açtım. Firma kendisi böyle bir hata yapar mı?

Ekran Görüntüsü (2).png

Sanırım minidump dosyasını doğru gönderdim.
minidump.rar

Asus müşteri hizmetlerini arayın ve seri numarası ile sorgulamasını yapsınlar onlar size detaylı bilgiyi verir. Bende Asus dizüstü bilgisayar kullanıyorum şöyle söyleyeyim mesela Vivobook serisi X556UR diye başlar ama sallıyorum XX100DC, X1342CE, X23RF4F diye gider bu versiyonların donanımsal olarak farklılık yaptığını görmedim ama ne olduğunu bende bilmiyorum arayıp öğrenip burada paylaşırsanız bende öğrenmiş olurum.

Asus u ararsanız model hakkında yardımcı olabilirler... model aynı olsa bile seri no farklı olabilir bunun nedeni tüm işlemci ve anakartlar aynı tedarikçinden gelmez en az 3 farklı yerden gelir (seri üretim için) bir seride parçadan kaynaklı kronik sorun olduğunda bu sorunun hangi tedarikçiden kaynaklandığı ve herhangi bir geri çağırma / onarım yayınlanması gerektiğinde tüm cihazlar yerinde sadece söz konusu seri numarasını paylaşan model grubu cihazlar üzerinde uygulama yapmak içindir.

Şu an online chatte görüşüyorum bir arkadaşla. Bu durum normalmiş. Fabrika çıkışı anakart ismiymiş. O zaman mavi ekran hatalarımın sebebi bu durum değil. Bios ve driver güncellemelerine bakacağım şimdi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı