Alınan internet hızıyla tarayıcıdan indirme hızı çok farklı

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
Bu sorun tarayıcı özelinde değil. Her tarayıcıda ve her işletim sisteminde, her bilgisayarda, telefonda başıma gelen bir durum. Aşağıda hem sonuçları hem de dosya indirilirken ki hızı görebilirsiniz.

Bu durum neden kaynaklanır? Bu arada elbette tarayıcıda indirme hızımın 80 Mbps olmasını beklemiyorum fakat çıkarsa maksimum 1 oluyor sonra geri düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

80 Mbps 10 MB indirir en fazla.

Mbps ile mb/s ayrıdır ayrıca dosya indirdiğiniz yer de indirme hızınızı etkiler.

Tam olarak bilmiyorum ama bu kadar düşük olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Mbps ile saniyede kaç MB indireceğini hesaplamak istersen Mbps değerini 8'e bölersin maksimum indirme hızını elde edersin. 80/8=10 MB/s eder.

Sorununa gelince indirme yaptığın sunucu yavaşsa yine senin dosyayı indirme hızın da etkilenir. Hızlı site ve sunuculardan başka şeyler indirmeyi dene, indirme hızı yine KB/s kadar düşükse sorun vardır.

Bu sorunun sunucu bazlı olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Dediğim gibi maksimum 1 taş çatlasın 2 mb/s oluyor hız. Hangi sunucudan indirirsem indireyim.

O zaman konuda da yazdığın gibi bütün cihazlarda bu yavaşlık varsa modem sıfırlayıp ayar yapmayı dene. Modem bazında sorun olabilir. Modem ayarlarında sınırlamalar da olabilir.

Haricinde her test edişinde 80 Mbps alamıyorsan ve o da çok çok düşüyorsa ISS'ini ara söyle. Düzeltirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…