[ALINDI]3200 TL'ye FX-8320 tabanlı oyun bilgisayarı toplama

8320 daha iyiydi sanki :) Zira bütçeyi yükselttikçe Intel'in çöplüğüne giriyorsunuz :) 450'nin üstünde artık Intel ötmeye başlıyor :))

Hani anakarta 990FXA'ya vereceğiniz parayı verip şunu;
GA-Z97-HD3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar

İşlemciye de 8350'ye vereceğiniz parayı verip şunu;
Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz :)
Hocam şimdi çok güzel diyosunuz fakat farkettiyseniz , işlemci , monitör , oc ve ssd için ekran kartının modelini bi tık düşürdüm sice r9 290 ı çıkartım yerine r9 280x dırcetcu 2 kullanmam cok farkedermi fps açısından ? 300 tllık bir fark oluyo onunlada soğutma vb.lerini alabılıyorum sizce uygun mudur ?

İşte sorun tam da orada :) İşlemci için ekran kartından kısmak olmaz :) İşlemci AMD'nin fiyat/performans başarımı gösterdiği sınıftan olsun, yani 6300, 8320 vb. modeller :) Ekran kartından da kısmayın :) Yok ekran kartı önemli değil, işlemciye yüklenicem ben diye diretiyorsanız, bu durumda Intel önermek durumundayım :) 8320'nin ötesi AMD için karanlık ve Mantle sonrası "API'yi verimli kullanma" furyası sağolsun, işlemci kaynaklı darboğaz sorunları aşılıyor hızla. Overclock gibi maceralara girmeyecekseniz de stok soğutucu işinizi görecektir.

Velhasıl-ı kelam; ilk yazdığınız konfigürasyon gayet başarılıydı bana kalırsa. İşlemci konusunda gözünüzü daha yukarılara dikerseniz de önerdiğim GA-Z97 + I5 4590 kombinasyonunu dikkate almanız gerektiği kanısıdayım.

Son düzenleme:
Kusura bakmayin da, monitoru cikarttigimizda elde kalacak 2800-2900TL para ve AMD onermem.
i5-4690 ve Z97M-HD3 secebilirsin. Arkadas da oyle onermis.

Kusura bakmayin da, monitoru cikarttigimizda elde kalacak 2800-2900TL para ve AMD onermem.
i5-4690 ve Z97M-HD3 secebilirsin. Arkadas da oyle onermis.
Monitörü çıkartıcağım fakat monitörün daha uygununu almayı planlıyordum , o şekilde , ama dün son düzenleme ile birlikte sistemimi hazırladım ,

7mOdNN.png

Gayet lezzetli olmuş :) Bu arada aynı fiyata gskill'in trident ramleri var 2400mhz cl10. Nasıl o fiyata gidiyor anlamadım ama kaçırmayın derim. Vatan'dan bir bakın isterseniz :)

Ya da ben link vereyim :D
Gskill 8Gb (2X4Gb) Trident X Ddr3 2400Mhz Cl10 1.65V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar

Soğutucunuzun ölçülerini inceleyin, eğer bu yüksek ramler sorun çıkarmayacaksa soğutucu montajına, bence kaçırılmaması gereken bir fırsat :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı