Lodriga
Kilopat
Daha fazla
G3258-750Ti sistem ile başlayan bu yolda hemen hemen aynı paraya i34160-GTX960 sistem topladım. Sistemi Topkapı Vatan Bilgisayar şubesinden 19 Temmuz'da monitör dahil 2550 lira civarı gibi bir paraya satın aldım. Konuyu şimdi açma sebebim 3 Ağustosa kadar cezamın olması, akabinde bugün internet sorunumun yeni düzelmesi. Fazla uzatmadan konuya geçeyim,
Parçalar,
ve sonradan aldığım klavyem.
Parçalar,
- Intel Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
- MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
- MSI H81M-P33 Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 DVI&VGA Anakart - Vatan Bilgisayar
- Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar
- GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar
- XIGMATEK ASGARD 381 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
- PHILIPS 23.6" 247E4LHAB/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Vatan Bilgisayar
ve sonradan aldığım klavyem.
Sistemin şöyle bi görüntüsü. Buradaki klavyem kipadan aldığım 15 liralık everest klavyem. Buna daha sonra değineceğim.
Fanları bangır bangır bağıran canım kasam. Elime para geçtiği gibi 200 lira civarında kaliteli, şekilli şukulu bir kasa alıp ileriye dönük olması adına 750W bir güç kaynağı ekleyeceğim.
Muhteşem kablo düzenim. Şaka maka çok uğraştım, ancak bu kadar oldu.
Bakıp bakıp güldüğüm fotoğraf. Gece 2'de o kafa ile soğutucuyu neden öyle taktığımı cidden hatırlamıyorum. Acemilik işte, ilk kasam. Tekrar çıkartıp takmaya da üşendim. Öyle duruyor.
178 liraya bunun tek modül 8 GB versiyonunun indirimini kaçırdığıma çok üzülmüştüm. 40 lira fazla verip bunu almak zorunda kalmıştım. Kırmızılarım benim, ne kadar 40 lira fazla aldığımdan önyargı ile de yaklaşsam onları seviyorum.
Şu HDDyi ters mi taktım sorusu var hala aklımda, böyle kötü gözüküyor sanki.
Bakıp bakıp güldüğüm fotoğraf. Gece 2'de o kafa ile soğutucuyu neden öyle taktığımı cidden hatırlamıyorum. Acemilik işte, ilk kasam. Tekrar çıkartıp takmaya da üşendim. Öyle duruyor.
178 liraya bunun tek modül 8 GB versiyonunun indirimini kaçırdığıma çok üzülmüştüm. 40 lira fazla verip bunu almak zorunda kalmıştım. Kırmızılarım benim, ne kadar 40 lira fazla aldığımdan önyargı ile de yaklaşsam onları seviyorum.
Şu HDDyi ters mi taktım sorusu var hala aklımda, böyle kötü gözüküyor sanki.
Şuan hayatımdaki en değerli varlık. Bunu sırf ejderi var diye aldım. Kasada ASUS modeli ile bu karışmıştı, ancak ben neden, nereden gördüysem sert bir dille karıştırmışsınız diyerek MSI modelini aldım. Sonradan ASUSta backplate olduğunu öğrenince kahrolmuştum. GTX 960 2GB modelini alacaklara tavsiyem, kesinlikle ASUS alın.
Monitör gayet şık, 23.6'' kocaman bir monitör. İnceliği harika, görüntüyü zaten güzel veriyor, ayrıca 2ms. Bunun bir de 5ms modeli var. Monitör tercihini dayıma bırakmıştım, 560 liraya bunu almış işte. Keşke 400e falan alsaydı da GTX960 4GB alabilirdim. Neyse olan olmuş. Sallanma sorunu var ancak baya.
Klavyeyi daha dün aldım LüleburgazVatan şubesinden. Teknosada G105 100 liraydı ancak kalmamış. İlk aldığımda O tuşu basmıyordu gittim değiştirdim. Technopat yazarken farkettim. Gittim değiştirdim, bu sefer space tuşundan yay sesi geliyor. Bunun tüm modellerde olduğunu öğrendim. Çift yay ve vida ile güçlendirilmesinden kaynaklıymış. Ne alakaysa. Zaten spaceden çıkan normal seste berbat, ucuz klavye havası katıyor. Genel olarak klavyenin tasarımı harika, geceleri 4 kademeli kırmızı ışıklandırması harika oluyor. Hele ki yanda parıldayan MSI GTX960ınız varsa.
Ama bu süper olmuş.
Kutu içeriği. Hızlı kullanım kılavuzu, diğer A4 Tech ürünlerinin reklamının bulunduğu bir kitapçık, WASD tuşlarını normal isteyenlere özel siyah tuşlar ve normal olarak klavye. Bir de garanti belgesi.
Ama bu süper olmuş.
Kutu içeriği. Hızlı kullanım kılavuzu, diğer A4 Tech ürünlerinin reklamının bulunduğu bir kitapçık, WASD tuşlarını normal isteyenlere özel siyah tuşlar ve normal olarak klavye. Bir de garanti belgesi.
Monitörden aldığım ilk görüntüm. Ekran kartının 8pin güç kablosunu bağlamamıştım.
BIOStan ilk görüntüm. İşlemcinin 47 derece olması beni biraz korkutmuştu. Ancak şuan boşta 35-45, yük atında en fazla 75 dereceyi gördüm.
Windowstan ilk görüntüm
BIOStan ilk görüntüm. İşlemcinin 47 derece olması beni biraz korkutmuştu. Ancak şuan boşta 35-45, yük atında en fazla 75 dereceyi gördüm.
Windowstan ilk görüntüm
Klavye 15. günde takılmaya başladı. önce sinirlendim bitane patlattım. Bu sefer iyice sapıttı. Ara ara düzeliyordu. En son windowsa girerken 30 dk boyunca şifreyi giremeyince klavyeyi aldım duvara vurdum. Sonrası böyle. Tornavida ile iyice inceledim.
Sıfır olduğum bir konuda 1-2 ay içerisinde beni sistem önerip tek başına kasa kuran birisine çeviren, sıkı bir şekilde donanım, yazılım haberlerini takip ettiren, kısacası beni tam bir Technopat haline getiren Technopat ailesine teşekkürler! Siz olmasanız 4 milyara Casper alabilirdim, Fifa 15te kasınca da kafamı duvarlara vururdum.
Sistemi yaklaşık 20 gündür kullanıyorum. GTA5, FarCry4, Fifa 15, Zombie Army Trilogy, Metro 2033 Redux, Cities Skylines ve Minecraft oyunlarını oynama fırsatım oldu.
İşlemciyi inanılmaz şekilde yoran Cities Skylines: Nüfus 50Bini geçmeye başladğında ayarları en yüksekten biraz kısmanız gerekebiliyor. Bu oyun cidden işlemciyi nefes nefese bırakıyor. Yani ilk 5 saatinizde rahat rahat en yüksek ayarlarda oynayabiliyorsunuz.
GTA5: Varsayılan ayarlarda 75-90 fps arası gidip geliyor. Veryhigh-Ultra arası 55-65 fps.(Gelişmiş Ayarlar Kapalı) Ancak şunu söylemeliyimki 2GB VRAM aşıldığında oyun ara ara sapıtabiliyor. Texture yüklenmiyor, ani fps düşüşleri vs. Oyun orjinal olmadığından da olabilir. Yani sorun oyunun orjinal olmaması değil, güncel olmaması.
Fifa 15: En yüksek ayarlar 1080p 300 fps civarı. 2K, 4K deneme fırsatım olmadı.
FarCry 4, ZAT, Metro 2033 oyunlarında en yüksek ayarlarda akıcı oyun deneyimim oldu.
Minecraft: En yüksek ayarlarda, 11 chunktan sonra oyun sapıtıyor. İşlemci yetersiz kalıyor. Chunklar minecraftta işlemcinin anasını ağlatıyor.
Onun dışında bilgisayar çok hızlı açılıyor. SSD olmamasına rağmen, olsa nasıl olur tahmin edemiyorum. Ancak müzik dinlerken winrardan dosya çıkartıp internetten birşey indiriyorsanız işlemci can sıkıyor. Masaüstünde bazen denk gelebiliyorsunuz işlemcinin aptallıklarına.
İşlemciyi inanılmaz şekilde yoran Cities Skylines: Nüfus 50Bini geçmeye başladğında ayarları en yüksekten biraz kısmanız gerekebiliyor. Bu oyun cidden işlemciyi nefes nefese bırakıyor. Yani ilk 5 saatinizde rahat rahat en yüksek ayarlarda oynayabiliyorsunuz.
GTA5: Varsayılan ayarlarda 75-90 fps arası gidip geliyor. Veryhigh-Ultra arası 55-65 fps.(Gelişmiş Ayarlar Kapalı) Ancak şunu söylemeliyimki 2GB VRAM aşıldığında oyun ara ara sapıtabiliyor. Texture yüklenmiyor, ani fps düşüşleri vs. Oyun orjinal olmadığından da olabilir. Yani sorun oyunun orjinal olmaması değil, güncel olmaması.
Fifa 15: En yüksek ayarlar 1080p 300 fps civarı. 2K, 4K deneme fırsatım olmadı.
FarCry 4, ZAT, Metro 2033 oyunlarında en yüksek ayarlarda akıcı oyun deneyimim oldu.
Minecraft: En yüksek ayarlarda, 11 chunktan sonra oyun sapıtıyor. İşlemci yetersiz kalıyor. Chunklar minecraftta işlemcinin anasını ağlatıyor.
Onun dışında bilgisayar çok hızlı açılıyor. SSD olmamasına rağmen, olsa nasıl olur tahmin edemiyorum. Ancak müzik dinlerken winrardan dosya çıkartıp internetten birşey indiriyorsanız işlemci can sıkıyor. Masaüstünde bazen denk gelebiliyorsunuz işlemcinin aptallıklarına.
Resimlerin kalitesi için özür dilerim, neden böyle çıktığını bilmiyorum. Telefonum S4 Mini, tamam çok güzel çekmezdi de böyle olacağını bilmiyordum.
Oyun tecrübelerimi çok daha fazla detaylı olarak 15 Ağustostan sonra buraya aktaracağım.
Oyun tecrübelerimi çok daha fazla detaylı olarak 15 Ağustostan sonra buraya aktaracağım.
Son düzenleyen: Moderatör: