[ALINDI] İ5 6500 GTX 970 Sistem

Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Arkadaşlar muradıma erdim ve uzun zaman ve uğraşlar sonucunda sistemimi topladım. Aşağıda topladığım sisteme dair bilgi ve görüşlerimi aktaracağım.
Anakart : MSI B150M Gaming Pro
İşlemci : Core İ5 6500
Ram : Kingston Hyperx Fury DDR4 2133 Mhz
Ekran Kartı: Evga GTX970 SC ACX 2.0 GDDR5 4GB 256Bit
Kasa : Deep Cool Tesseract SW Beyaz
PSU : High Power 500W 80+
Depolama : Elimde vardı 120 GB Samsun 850 Evo
Resimleri küçük ekledim arkadaşlar konunun çok uzun gözükmesini sevmiyorum.
20160516_182035.jpg 20160516_182353.jpg 20160516_182607.jpg 20160516_200338.jpg 20160517_183407.jpg 20160517_183416.jpg 20160517_214957.jpg 20160517_215008.jpg GAPP.jpg STRESS.jpg TheDivision_2016_05_17_21_29_15_298.jpg

Sisteme dair görüşlerim ve yaşadığım sorunlar.
Kasa hakkındaki görüşlerim;

• Kasanın beyaz ve sade görünmesi hoşuma giden ilk özelliği,
  • İçinden 1 adet fan çıkması benim için - bir durum. İleride ekstra fan alacağım.
  • Resimlerde daha iyi kablo yapısı biraz kötü gözükebilir her ne kadar arka kısımdan geçirsem de dağınık göründü.
  • Kauçuk ayaklık olmadığı için ses yapıyor biraz
PSU hakkındaki görüşlerim;
  • PSU 80+ olması güzel yanı.
  • Kabloları kısa geldi onun için kasanın içi dağınık göründü.
  • Ayrıca PCI-E 8 Pin kablosu 1 tane olduğu için 6 Pin için Moleks çevirici kullandım.
  • PSU fanı uste mi alta mı gelecek karar veremedim altta kasanın havalandırması var ama bana pek mantıklı gelmedi.
Anakart hakkındaki görüşlerim;
  • Özellikle MSI Gaming serisi almayı çok istiyordum bu kart tam zamanında Vatan stoklarına geldi fiyatı da çok uygundu.
  • SATA Ekspres slotunu pek araştırmadım sanırsam var ama nerede olduğunu bilmiyorum.
  • Herhangi bir eksi yönü yok benim için.
  • Mouse hediyesi de var çok kullanışlı hafif bir yapısı var.
Ekran Kartı hakkındaki görüşlerim;
  • Evga fiyatından dolayı beni kendine çekti normalde R9 390 alacaktım ama hem PSU hem de elektrik masrafından kısmak istedim uzun vadede ihtiyacımı da karşılıyor açıkçası 1080P oyun için.
  • Resimde de göreceğiniz üzere The Division oyununda test ettim HİGH ayarlarda hiç kasma falan olmadı ama ayarları ULTRA yapsam da ani donmalar oldu FPS düşmeden ve kaplamalar geç yüklendi. Bununla ilgili yardımlarını bekliyorum.
  • Coil Whine nasıl anlaşılır pek bilmiyorum ama kartı yüke pek sokamadım garip sesler de fark etmedim.
Diğer parçalara pek yorum yapmayacağım gayet normal çalışıyorlar. İşlemciyi MSI Gaming App ile oyun moduna alınca 3.60 GHZ kadar O.C oldu bunu beklemiyordum.
TOPLAM 2885 TL ye geldi sistem Anakart ve Ekran kartı Vatandan diğer parçalar Hepsiburada üzerinden alındı.
Allah daha iyisini sizlere de nasip etsin.
Kablolama ile ilgili görüşleriniz benim için önemli.
Diğer oyun görsellerini de ileride paylaşacağım.
Şöyle bir şey fark ettim The Divisiona girince gözlerim bayram etti Asus X550JK Laptopta Low ayarlarda hiç zevk alamadığımı anladım.

PSU olması gerektiği gibi takarsan kablolamayıda istediğin gibi yapacağını söyleyebilirim. Sistem tam F/P hayırlı olsun.
PSU yanlış taktığımı yeni fark ettim araştırdım bayağı, ilk denememde doğru takmıştım ama fanın ızgarası çıkıntı yaptı PSU yamuk gibi durmuştu. Düzeltip kablolamayı ona göre yaparım.

Arkadaşlar Bilgisayarı çalıştırdığımda işlemci fanı dönüyor duruyor sonra aniden hızlı bir şekilde dönmeye başlıyor sonra düzeliyor bu normal midir. Ayrıca stres testine ne kadar sokarsam sokayım 50 derece üstüne çıkmıyor CPU fanında sorun var galiba.

PSU yanlış taktığımı yeni fark ettim araştırdım bayağı, ilk denememde doğru takmıştım ama fanın ızgarası çıkıntı yaptı PSU yamuk gibi durmuştu. Düzeltip kablolamayı ona göre yaparım.

Arkadaşlar Bilgisayarı çalıştırdığımda işlemci fanı dönüyor duruyor sonra aniden hızlı bir şekilde dönmeye başlıyor sonra düzeliyor bu normal midir. Ayrıca stres testine ne kadar sokarsam sokayım 50 derece üstüne çıkmıyor CPU fanında sorun var galiba.
Merhaba. Benim bir önceki sistemimde i5 4460 işlemci vardı. Onun stok fanında da dediğiniz durum vardı. Araştırdığımda stok fanlarda bu durumun normal olduğunu gördüm. Bilgisayar açılışında ilk 3-4 sn maksimum devirle dönüp sonra tamamen sessizleşiyordu.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı