[ALINDI] GTX 970 ve İ5 6500 Tabanlı Sistem

Anam benım almak istediğim sistem musait oldugunuzda oyun testlerını beklerım . GTA 5 öncelikli :D :D

Biraz geç oldu farkındayım :) FPS testlerini kapsamlı olarak yapmadım fakat oynadığım oyunları sıralayabilirim.

1) CS:GO > maximum ayarlarda 300 FPS (1440x900 çözünürlük pek FPS gerektiren bir oyun değil)
2) Dying Light > maximum ayarlarda 80 100 arası FPS
3) Rust > maximum ayarlarda 80 100 arası FPS (Experimental)
4) The Forest > maximumda 70 90 arası FPS
5) Arma 3 > maximumda 40 50 arası FPS (FPS sorunu olan bir oyun FPS düşük görünüyor ama kasma,takılma vs yok)
Aklıma bu kadarı geldi :) yukarıdakiler harici bir çok oyun var fakat FPS'leri hatırlamıyorum. İleride yeni FPS'leri eklerim.
Bu arada imzanızdaki 16 GB RAM çok fazla 8 GB yeterli olacaktır.
GTA V bile 4 5 GB arası tüketiyor. İleri de (benim yapacağım gibi) bilgisayar yetmemeya başladığında artı 8 GB RAM takviyesi yapılabilir. Ayrıca işlemcide İ7 ile değiştirilebilir tabi bu düşünce baya bir ilerisi için :)

Teşekkür ederim guc kaynagi kasa anakarti satin aldim sirada islemci ram ve ekran karti var onlari da yakin zamanda alcam. Belki de pascal mimarili kartlari beklicegim

Biraz geç oldu farkındayım :) FPS testlerini kapsamlı olarak yapmadım fakat oynadığım oyunları sıralayabilirim.

1) CS:GO > maximum ayarlarda 300 FPS (1440x900 çözünürlük pek FPS gerektiren bir oyun değil)
2) Dying Light > maximum ayarlarda 80 100 arası FPS
3) Rust > maximum ayarlarda 80 100 arası FPS (Experimental)
4) The Forest > maximumda 70 90 arası FPS
5) Arma 3 > maximumda 40 50 arası FPS (FPS sorunu olan bir oyun FPS düşük görünüyor ama kasma,takılma vs yok)
Aklıma bu kadarı geldi :) yukarıdakiler harici bir çok oyun var fakat FPS'leri hatırlamıyorum. İleride yeni FPS'leri eklerim.
Bu arada imzanızdaki 16 GB RAM çok fazla 8 GB yeterli olacaktır.
GTA V bile 4 5 GB arası tüketiyor. İleri de (benim yapacağım gibi) bilgisayar yetmemeya başladığında artı 8 GB RAM takviyesi yapılabilir. Ayrıca işlemcide İ7 ile değiştirilebilir tabi bu düşünce baya bir ilerisi için :)

Bu sistemdeki oyun testlerinizi yaparkenki monitorunuzun max cozunurlugu 1920x1080 midir? Yoksa 1440x900 mü?

Ben voltajsız Core +167Mhz Memory +235Mhz olarak bir overclock yaptım. 1Mhz daha arttırınca texture'larda anlık çizikler çıkmaya başlıyor. 2Mhz arttırıncada sürücü hata vermeye başlıyor :D Eğer overclock yaparsanız, burada paylaşırsanız sevinirim. Sizinde sonuçlarınızı merak ediyorum.

Bu sistemdeki oyun testlerinizi yaparkenki monitorunuzun max cozunurlugu 1920x1080 midir? Yoksa 1440x900 mü?

Aslında test denilemez normal şekilde oynarken gördüğüm değerler bunlar. Test için pek bir zorlama yapmadım.
Ekran değerleri genelde oyundan oyuna değiştiriyorum :) Çoğunlukla 1440x900

Ben voltajsız Core +167Mhz Memory +235Mhz olarak bir overclock yaptım. 1Mhz daha arttırınca texture'larda anlık çizikler çıkmaya başlıyor. 2Mhz arttırıncada sürücü hata vermeye başlıyor :D Eğer overclock yaparsanız, burada paylaşırsanız sevinirim. Sizinde sonuçlarınızı merak ediyorum.

İşlemcimin overclock gibi bir özelliği yok ama ekran kartı için bunu yapabilirim. Ama şu an pek gerektirmiyor. Belki fikrim değir denerim.
Sonrasında eklerim tabi ki :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı