[Alındı] i5 6500 ve Msi RX 480

Uzun zamandır toplamak istediğim sistemi sonunda toplamış bulunmaktayım arkadaşlar. Parçalar aşağıdaki gibidir ;

MSI H170 GAMING M3 Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz HDMI&DVI USB 3.1 Anakart Msi H170 Gaming M3

Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci İntel i5 6500 2.3ghz 6mb önbellek

MSI RX480 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı Msi Rx 480 8gb

GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Single Ram G-skill Ripjaws 8gb 2400mhz cl15

Corsair 120GB Force LE SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma) Corsair 120Le 120gb

ZALMAN R1 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA Zalman R1 600Le 600w

ASUS 24" VG245H Full HD 1ms 75Hz FreeSync GAMING MONİTÖR Asus VG245H 1ms Freesync Gamin Monitör

INCA IKG-330 GAMING COMBO SET İnca Gamin Combo Set

Başta Recep Baltaş ve Ali Güngör olmak üzere tüm Technopat ailesine çok teşekkür ederim. Neredeyse hiç bilgi sahibi değil iken bir çok şey öğrendim ve hiç bir yardım almadan sadece izlediğim videolar sayesinde kurulumu baştan sona kendim tamamladım. Sistem toplayacak arkadaşlar için ilk tavsiyem kesinlikle sistemlerini kendileri toplamaları olacaktır.

Sistemin fotoğrafları ;

Kutular
Kutular-min.JPG

Kablolama
Kablolama-min.JPG

Kasa iç kısmı
Kasa iç-min.JPG

Sistemin kurulu hali
Masa 1-min.JPG
Masa 2-min.JPG

Sistem tam tamına 5050Tl tuttu arkadaşlar. Vatan'dan aldığım için fiyatlar pahalı gelebilir. Fakat ben teknik servis desteği ve ödeme imkanlarından ötürü vatan bilgisayarı tercih ettim. Başka sitelerden elbette daha ucuza toplanabilir kişisel tercihtir.

Kasa konusunda beklediğimden de iyi bir performans aldığımı söyleyebilirim. Kablolalama kısmında sadece işlemcinin 2+2 pin'i takarken biraz zorluyor o kadar. Kasanın önünde fan kontrolcüde kapalı, açık ve düşük hız modları bulunuyor. Düşük hıza aldığınız zaman ses duyulmayacak kadar az oluyor.

Sistemi yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Sıcaklık değerleri gerçekten çok düşük arkadaşlar. Cs-go ve lol oynarken bazen fanlar çalışmıyor bile. FPSveriyor merak eden arkadaşlar için Cs-go'da FPSveriyor sınırım 200 ve 199 FPSveriyor. Ama 75hz Freesync bir sistemim olduğu için ayarlar açık kullanıyorum. H1Z1 oynarken ultra ayarlar 1080p'de 70-80 FPS veriyorcivarı alıyorum tam olarak test etmedim isteyen arkadaşlar için test edip yükleyebilirim. Şimdilik 8 GB RAM aldım gelecek ay bir RAM daha ekleyeceğim HDD ile birlikte çünkü SSD gerçekten yetersiz kalıyor almayı düşünen arkadaşları uyarmak isterim. Yardımcı olan yorumlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı