[Alındı] i5 7500 - RX480 Sistem

Öncelikle hayırlı olsun, demek istediğim bir kaç şey var.
Eğer işlemcinizi İ5 6400 veya İ5 6500 yapıp, anakartınızı Z170 bir model alıp, anakarta non-K O.C. BİOS çakıp, hem işlemciye O.C edip hemde daha fazla performans alabilirdiniz ayrıca paranızda cebinizde kalırdı.
Ve Hyper 212X Türkiye de alınacak bir soğutucu değil bence, çok pahalı. Onun yerine be quite! pure rock tercih edebilirdiniz performansı daha iyi bile sayılır.
Geri kalanıyla kasamız aynı mesela ama ben kasayı hiç beğenmedim, daracık ve fan sayısı az, sizin yorumunuz nedir kasaya ?

İlk olarak teşekkür ederim. Hocam aslında foruma yeni katıldığım dönemlerde konuyu açmıştım. Şuanki aklım olsa biraz daha zorlayıp şahane bir GTX1070 sistem toplardım. İşlemci konusunda güncel olsun mantığı ile Kaby Lake seçtim. Hyper 212X pahalı ya da ucuz bana farketmedi. Hyper 212X benim için gayet yeterli oldu. Genel olarak sistemden memnunum. Hız aşırtma işleriyle çok muhattap olmadığım için aç-kapat mantığıyla çalışacak basit ve performanslı bir sistem olsun istedim. Evet belki biraz daha iyisi toplanabilirdi ama çok sorun etmiyorum. Çünkü maksimum 2 yıl sonra sistemi değişirim diye açıkçası çok umursamadım. Kasada fan sayısı az olduğu için ilk olarak Akasa S-Flow fan almıştım fakat arızalı çıkması nedeniyle iade edip Corsair AF120 performans fanlarından 4 adet alarak fan yetersizliği sorununu çözdüm. Hava akımı gayet mükemmel oldu. Dar olması biraz sıkıntı oldu haklısınız, Optik sürücü kısmı olması biraz kasayı biraz daha daraltıyor. Sizin sistemin konusunu da özellikle takip etmiştim. Genel olarak görüşlerim böyle hocam merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Düşüncelerimiz birbirine yakın ve benzer olduğu için görüşlerinizi almak isterim. @Ensar Karakaya

Son düzenleme:
Hocam size zahmet Furmark indirip ekran kartının sıcaklık değerlerini burada paylaşır mısınız? 10 dakika falan test edin(MSI Afterburner açık şekilde), sonra bir SS atar mısınız?

Hocam size zahmet Furmark indirip ekran kartının sıcaklık değerlerini burada paylaşır mısınız? 10 dakika falan test edin(MSI Afterburner açık şekilde), sonra bir SS atar mısınız?

Tabiki atarım hocam söylemeniz yeterli. Birazdan buraya yazarım.

@Silinen üye Hocam 10 dakika dediniz fakat test bitti. Nasıl yapacağım tekrarlayayım mı testi ?

@Silinen üye Hocam OC moduna almadım, Gaming modunda çalıştırdım. Sonuçlar ise şöyle;

Bir de 1280x720 ve MSAA kapalı bir şekilde yapar mısınız? Bir de test ettiğin sıradaki görüntüyü paylaş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…