[Alındı] i5 7500 - RX480 Sistem

Yaklaşık bir buçuk ay önce bu sistemi toparlamak üzere konu açmıştım. Technopat'ın güzel üyeleri sistem hakkında destek olup toplamama yardım etmişlerdi. Sonunda sistemi bir araya getirmek nasip oldu. İnceleme biraz gecikti aslında. Çünkü işlemci soğutucusu ve HDD elime geç ulaştığı için o parçalar olmadan eksik bir inceleme yapmak istemedim.

Bütçem 5500 TL civarında bir rakamdı ve bu sistemi aldım. Bu fiyata GTX1070 sistem toplanabilirdi diyenler olabilir fakat siparişlerimi incelerseniz neden bu sistemi aldığımı anlarsınız. Önceden dizüstü bilgisayar kullandığım için klavye ve mouse bile elimde mevcut değildi. Bende her şey dahil bir sistem toplamak için bu bütçeyi ayırdım. Toplamda harcadığım para 5430 TL'dir ve Hepsiburada.com satıcı firmasının KDV indirimi ile aldığım fiyatlarıdır. Aşağıdaki resimlerde fiyatları da sizlerle paylaştım.

İnceleme konusunda sizlere pek fazla bir şey aktaramadığım için kusuruma bakmayın çünkü ben pek oyun sahibi bir insan değilim. Steam hesabımda sadece GTA IV ve Assassin's Creed Syndicate olduğu için oyun incelemesi fazla bulunmuyor. GTA IV incelemesine gerek yok, siz Syndicate ile idare edin. :) Oyunları zamanla aldıkça konuyu güncellerim.

Sistemden genel anlamda memnun kaldığımı belirtmek istiyorum. Monitörde Freesync açıkken RX480 ile kullanmak gerçekten akıcı ve güzel bir görüntü elde etmemi sağlıyor. Monitörde canlılık, renkler, ses ve diğer etkenler de beni memnun etti diyebilirim. Orta seviyeli sistem toplayanlar için güzel bir model olduğunu söylemek mümkün.

Klavye, mouse ve mousepad konusuna gelirsek, Steelseries beni gayet memnun etti. Kalitesi ve tasarımıyla beklentilerimi karşıladı. Apex 100 mekanik hisli olduğu için ne çok ne de az ses çıkarıyor. Aydınlatması da bana göre ideal seviyede ve tuşların da çok güzel bir yumuşaklığı bulunuyor. Mouse ve mousepad gerçekten birbirini tamamlıyor. Rival 100'ün tepkimelerini ve kullanım rahatlığını gerçekten beğendim. Qck+ zaten anlatılmayacak kadar güzel bir mousepad modeli diyebilirim.

Soğutma konusunda Hyper 212x sistemi gayet serin tutuyor. Termal macunun da yeterli olduğunu düşünüyorum, ben beğendim. Sistem boşta iken 30-37, yük altında ise şimdiye kadar 56 dereceyi geçmedi. OC işleri ile uğraşmayan bir tip olduğum için fazlasıyla yetiyor.

Kasa konusunda ise fan yetersiz olabilir ama sistem zaten çok sıcaklık görecek bileşenlere sahip değil. Ben ek olarak Corsair AF120 ve Akasa Viper S-Flow kasa fanlarını alıp ekleyeceğim. Biraz da Led aydınlatma ile kasa konusunda da sıkıntı kalmayacak diye düşünüyorum. Corsair gerçekten kaliteli modeller üretiyor. Kasasında malzeme kalitesi hissediliyor. Orta seviyeli sistemler için gayet ideal bir kasa diye düşünüyorum.

PSU için şikayet eden kullanıcılar vardı. Benim ürünümde herhangi bir sorun veya arıza bulunmamaktadır. Galiba bu konuda biraz şanslı çıktım çünkü bu seri kronik sorunlu diyorlardı. 650W PSU sisteme fazlasıyla yeterli geldi, belirtmiş olayım.

Ekran kartım RX480; gayet güzel ve orta seviye sistem kullanıcıları için beklentileri karşılayan performanslı bir ekran kartı diyebiliriz. Bunların dışında da genel anlamda memnun olduğumu belirttim. Sistemimde herhangi bir eksiklik veya şikayet edebileceğim birşey göremedim.

Sistemi toplarken yardımcı olan; @Mehmet Ali Bilgin @ismail266 @FantastikTürk @Jira üyelerine çok teşekkür ederim. :) Buyurun incelemeye geçelim;

Anakart : MSI B250M MORTAR DDR4 2400MHz
İşlemci : Intel Kaby Lake Core i5 7500 3.4 GHz
Termal Macun : Zalman ZM-STG2
İşlemci Soğutucu : Cooler Master Hyper 212X
RAM : Corsair Vengeance Kırmızı 16GB(2x8) 2400MHz DDR4
Ekran Kartı : MSI Gaming X AMD Radeon RX480 8GB OC 256 Bit DX12
SSD : Samsung 750 Evo 120GB
HDD : Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm
PSU : Corsair VS650 80+ 650W
Kasa : Corsair Carbide Spec-03 Mid Tower
Monitör : Viewsonic VX2457-MHD 23.6" 1MS 75Hz Freesync

Ek olarak ekipman, fan ve kablo tarzı şeyler de fiyata dahildir;

Klavye : Steelseries Apex 100
Mouse : Steelseries Rival 100
Mousepad : Steelseries Qck+
Monitör Bağlantı Kablosu : Digitus DP to DP DisplayPort
Kasa Fanı : Aerocool 12cm Kırmızı Led + Akasa Viper 12cm S-Flow
Fan Çoklayıcı : Akasa Çift Çıkışlı PWM Çoklayıcı
USB Flash Bellek : Toshiba Hayabusa 16GB

Dizüstü kulaklığını Masaüstü sistemde kullanabilmek için aldığım aparat;
Y Splitter :
LogiLink CA0020

İlk olarak fiyatlara bakabilirsiniz;


Ekran Görüntüsü (75).png


Ekran Görüntüsü (76).png


Ekran Görüntüsü (77).png



Sistem parçaları;

zz.jpg


Kasa Görüntüsü (Kablolama pek iyi değil kabul ediyorum.); :)

xx.jpg


Sistemin görünüşü;

cc.jpg


Sistem ve Sürücü Durumu;

88.jpg


99.jpg


Assassin's Creed Syndicate;

11.jpg


22.jpg


q.jpg


w.jpg


Evie karakterinin Semt Oturuşu; :)

e.jpg


r.jpg


Cinebench R15 Sonuçları;

b.jpg


n.jpg


m.jpg


ö.jpg


Samsung Magician SSD Test Sonucu;

sonnnnnn.jpg



Durum böyle dostlarım, inşallah güzel bir inceleme olmuştur. :)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı