HakanCan25
Hectopat
Daha fazla
İnternet üzerinde zibilyon adet video var, izleye izleye yapın.PC montajını rahatça yapabilir miyim ?
Öyle bir risk her zaman var ama mağara adamı gibi davranmanız gerekiyor parçalaraPC'yi kullanılmaz hale getirme riskim var mıdır ?
4.4 Ghz'de stabil olarak kullananlar olduğunu okumuştum o soğutucu ile. Ama "sıcaklığım şu derecenin üstüne çıkmasın" gibi bir takıntınız olursa çok hızaşırtma imkanınız olmayabilir.Son soru olarak bu soğutucu bu işlemcinin hız aşırtma performansına yeter mi ?
İnternet üzerinde zibilyon adet video var, izleye izleye yapın.
Öyle bir risk her zaman var ama mağara adamı gibi davranmanız gerekiyor parçalara
4.4 Ghz'de stabil olarak kullananlar olduğunu okumuştum o soğutucu ile. Ama "sıcaklığım şu derecenin üstüne çıkmasın" gibi bir takıntınız olursa çok hızaşırtma imkanınız olmayabilir.
Benim de sormak istediğim bir şey var. 6000 Tl sadece kasaya harcayıp nasıl 1070 sığdıramadınız da 1060'a yöneldiniz acabaSanıyorum X99 alacaktınız ki kart 1060 oldu ?
Az daha Vatanzede oluyormuşsunuz iyi kurtulmuşsunuz vallaYorumlarınız için teşekkürler. İnşallah sorun çıkmaz.Hepsini Vatan'dan alınca 1060'lı bir sistem 5700TL'yi buldu ancak baktım ki paramla rezil oluyorum... Ben de Amazon.de'den GTX 1070 satın aldım 455€ gibi bir fiyata. Daha sonra Amazon.com'dan soğutucu ve HDD'yi aldım. O şekilde 6000Tl'de tuttum. Eğer hepsini Vatan'dan alsaydım 6000TL'yi çok rahat geçecekti.
Çok yüksek seviyelere çıkılmadığı sürece O.C yapılabilir. Kaliteli bir soğutucudur. İnternetten test videolarını izleyebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Onları tekrar tekrar izledim ancak sadece en sondaki güç bağlantıları sata bağlantıları vb kablolar hep kafamı karıştırdı onu nasıl çözeceğim ?Hayırlı olsun. Technopat Youtube kanalında sistem toplama ile ilgili bir sürü video var. Anlatımlar o kadar detaylı ki videoda hiç anlamayan biri bile yapabilir.
Yani sistem toplama ile ilgili 1-2 videoyu baştan sona izlersen çok kolay bir şekilde toplarsın bilgisayarı.
Az daha Vatanzede oluyormuşsunuz iyi kurtulmuşsunuz vallaMonitör olarak ne kullanacaksınız acaba bu sistemle ?
Yazılımla overclock yapmanı tavsiye etmem. Çünkü maksimum voltaj gücüne rağmen işlemcinin potansiyelini sınırlandırıp olması gerekenden fazla güç tüketmesine ve ısınmasına yola açar. Misal yazılımla overclockta 4.4GHZ ayarına direk 1.3 Core Voltaj ile çıkacaktır. Elle ayarlasan aynı değere belkide 1.25 core voltajıyla ulaşacaksın hatta 1.3V değerinde elle 4.6GHZ overclock yapacaksındır. Toplama işine gelirsek işlemciyi anakartın pinlerini yamultmadan düzgün yerleştirir soğutucuyuda düzgün oturtursan ölümcül hata riskin epey azalır. Hayırlı olsun.
Sistemi hiçbir kabloyu takmadan topladıktan sonra toplama videosunu aynı anda açıp kabloların nasıl ve nereye takıldığına bakarak yapabilirsin. Zor olacağını sanmıyorum.Teşekkür ederim. Onları tekrar tekrar izledim ancak sadece en sondaki güç bağlantıları sata bağlantıları vb. kablolar hep kafamı karıştırdı onu nasıl çözeceğim ?