[Alındı] Intel i5 7600 MSI RX 480 8 GB MSI H270 Gaming M3 Sistem

Yalniz kimse dikkat etmemiş ama anakart 2400 MHZ ama RAM'ler 2133 MHZ. Anakartinizda ve RAM'lerinizde XMP desteği varsa 2400'de çaliştirilabilir. RAM'lerinizde XMP desteği yok diye biliyorum. Bu arada güzel olmuş hayirli olsun.

Yalniz kimse dikkat etmemiş ama anakart 2400 MHZ ama RAM'ler 2133 MHZ. Anakartinizda ve RAM'lerinizde XMP desteği varsa 2400'de çaliştirilabilir. RAM'lerinizde XMP desteği yok diye biliyorum. Bu arada güzel olmuş hayirli olsun.
Yani hocam bana anlayabileceğim dilde konuş. Ben pek fazla anlamıyorum yanlış mı almışım RAM leri. Geri iade edeyim mi ? Teşekkürler

Yani hocam bana anlayabileceğim dilde konuş. Ben pek fazla anlamıyorum yanlış mı almışım RAM leri. Geri iade edeyim mi ?
XMP'yi araştir bir önce . Ben biliyorum da anlatmayi beceremem şimdi.
Anakartiniz 2400 MHZ değil mi? RAM'lerinizde 2133 MHZ. Tam performans almak için hizlari ya ayni ya da RAM'in hizinin fazla olmasi daha iyi. Sizinki bu tabire uymuyor.
Bir de diyorumki anakartinizda ve RAM'lerinizde XMP desteği varsa RAM'lerin hizini 2400'e çikarabilirsiniz.

Bu arada daha önceki konularinizda bastira bastira 2400 MHZ RAM alin dedim de çoğu kişi neden fazla fiyat ödesin dedi.
Not : 2400 MHZ RAM'ler 2133'lerle ayni fiyatta olmasina rağmen bunu dediler . Ama iptal etmenize gerek yok siparisinizi.

@Fatih Toprak hacım arkadaşın dediğinden. Bizim anakartta mevcut mu?

Sistem gayet iyi hocam. Hayırlı olsun. Darısı bana
Anakartın XMP destekleyip desteklemediğini ben de bilmiyorum. Ramlar kalite olarak çok iyi ancak eğer anakart XMP desteklemiyorsa bütçenize uygun gelmesi açısından Corsair Vengeance 2400Mhz veya yine HyperX Fury Black 2400 Mhz seçebilirsiniz.

XMP anakartinda buyuk ihtimal vardir da RAM'lerde var mi ?
Ama özellikle dedim hocam size RAM'leri 2400 MHZ alin diye. 2400 MHZ ile 2133 MHZ RAM'lerin fiyati ayni olmasina rağmen bana itiraz ettiler neden fazla para versin onlara diye . Fazla sıkıntı yaratir mi bende emin değilim.

Sorun çıkaracağını pek sanmıyorum. Düşük devirde (2133Mhz'de) çalışır sadece. O da 1-2 fps bile oynamaz zaten.

@FantastikTürk hocam sıfır bilgim var bu konular hakkında dediğim gibi. @SevenPacer arkadaşımız "OC" yapmayacaksan gereksiz harcama olur dedi ondan bile kaçtım. Böyle bi sistem topladım düşün @ykula daha iyisi sizin olur inşallah. Şu RAM konusu sıkıntı olmaz inşallah

@Ali Güngör @Recep Baltaş
Üstadlarım o engin bilgilerinizle sistemi yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden...

Monitör
: Viewsonic XG2401 144Hz
İşlemci: i5 7600
Anakart: MSI H270 Gaming M3
Ekran kartı: MSI RX480 8GB
SSD: Crucial BX200 480GB
Kasa: Dark n10
PSU: High 750W 80+
RAM : Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz (8X2) HX421C14FB2

DN : monitör alınmadı daha.

@Türkün Gücü @ykula dostlarım bu sisteme sıvı soğutma olur mu? Bu arada adam monitörü satmış. Acil monitör arayışındayım. Öneriye açığım

Teşekkürler hocam. Monitörü araştıracağım. Sıvı soğutmaya ise gerek olduğunu düşünmüyorum. Neden; şöyle anlatayım, I5 7600 işlemcilerde hız aşırtması (Overclock) yapılamaz ve Intel bu işlemcileri fazla ısınmayacak bir biçimde üretir. Yanında da pek te iyi olmasa da bir stok fan verir. I5 7600K işlemcilerde ise hız aşırtması yapılabilir ve Intel burada soğutmaya vereceği önemi-yatırımı performansa verir. Yani ön planda performans vardır, yani soğutması berbattır ve sıvı soğutma gerekir. Ancak K olmayan modellerde (bu arada sondaki K ibaresi çarpan kilidinin açık olduğunu belirtir) stok fan soğutma için yeterlidir. Özet olarak sıvı soğutmaya vereceğiniz parayı monitöre vermek daha mantıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…