[Alındı] İntel İ7 7700K - GTX 1070 Sistem

Herkesten farklı bir yorum yapacağım, karşı gelirsiniz gelmezsiniz problem yok.

Öncelikle sistem güzel. 7700K'ya K'lı diye Z serisi anakart almak zorunda da değilsiniz. O.C zaten sıcaklık değerlerini çok arttıran ve FPS'ye minimal etki eden, tam anlamıyla bu işin hobisi yahut zevki. Yapıp yapmamak size kalmış, yapmadığınız takdirde hiçbirşey kaybetmiyorsunuz haberiniz olsun.

Bunun dışında 7700K gayet iyi bir seçim, tek seçenek Ryzen olabilirdi, oyun oynadığınızı düşünerekten tercihiniz doğru. Bu arada 7700K, Turbo Boost ile 4.5'a çıkıyor. Bu da hem 7700'ün hem 6700K'nın stok olarak çıktığı Turbodan fazla. Monitor için de endişe etmenize gerek yok, ne güzel almışsınız 1070'inizi ister 2K'da ister 1080p'de güzelce oynarsınız.

Forumda bazı bilgiler tekrarlanarak kalıplaşıyor, size Z serisi anakartın maliyetinin, alacağınız birkaç FPS'ye değmeyeceğini şahsi fikrimce söylüyorum.

Keyfinize bakın (y)

Yorumunuz için teşekkur ederim. Eğer öyle çok fazla bir fark yok ise Z serisi almanın bir anlamı yok. Zaten zaten 1 hafdadir kullaniyorum çoğunlukla GTA 5 oynuyorum şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı bence böyle devam etmem mantıklı gibi.

Son düzenleme:
Dostum bir kaç fps diyorsun ama o zamanda 7700k yerine 7700 alsaydı madem z serisine ihtiyaç yoksa ? Nasılsa bir kaç fps değil mi parası da cebinde kalırdı bu mantıkla.

Şöyle ki 7700 Turbo'da 4.2'ye ukaşırken 7700K ister Z'de olsun ister B'de olsun 4.5'e zaten ulaşıyor. 7700 almanın aradaki fiyat farkı gözetildiğinde çok bir anlamı yok. TDP değeri olarak 7700K 91w ile daha yüksek olmakla beraber, zaten stok soğutucu olmadığı sürece problem yaşanmıyor.

Aradaki fiyat farkının 0.3 GHz' ye değmeyeceğini düşünüyorsanız, 7700 de mantıklı olabilir.

Kısaca anlatmak istediğim bu OC olayı çılgınca bir olay değil. Nitekim Z serisi anakartlar da ucuz değil. Z serisi alıp OC yapmayan da çok. Bu işi bu kadar büyütmemek lazım derim.

Yani ben burada tamamen arkadaşın bütçesi açısından konuşuyorum. Hani z serisi anakart alınmamışsa o zaman k serisi bir işlemciye de gerek yok anlamında. 7700'de gayet yeterli bir işlemci ama tabi işlemci yine anakart değişmek daha az masraflı olacaktır.

Tabiki size katılıyorum, yaklaşık 200 TL'lik bir fark var 7700 ile 7700K arasında. Anakartlar arasındaki fiyat oranını bilmek zor, anakarttan anakarta fiyat çok oynuyor nitekim. Gene de H serisi olsun B serisi olsun, 7700K gayet güzel seçimdir.

Arkadaşlar şuan hangi parçayı geri iade etmeliyim Anakartı verip Z serisi mi alayım ? Yoksa böyle mi devam edeyim
Eğer fazla fark olmayacaksa bosuna vermeme gerek yok

Meraklıları için 7700K'nın stok ve OC haldeki FPS değerleri aşağıdaki linkte,

Intel Kaby Lake: Core i7 7700K review

Arkadaşlar şuan hangi parçayı geri iade etmeliyim Anakartı verip Z serisi mi alayım ? Yoksa böyle mi devam edeyim
Eğer fazla fark olmayacaksa bosuna vermeme gerek yok

Sana attığım linke bakarak ne kadar O.C ne kadar etki etmiş görebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı