[ALINDI] Mini-itx i7 6700K Skylake Sistem

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir full tower kasalar kullandım ve sonunda büyük sistemlerden sıkıldım. Mini-itx sistem kurmak istedim. Ne zamandır aklımdaydı ve olmuşken güncel bir sistem olsun dedim ve skylake sistem kurdum.

Bileşenler :
  • Kasa : Corsair graphite 380t beyaz renkli kasa
  • Anakart : Bulmakta en cok zorlandığım parça bu oldu ve bayağı pahalıya mahal oldu bana. Gigabyte Z170N-Gaming 5 Link: GA-Z170N-Gaming 5 (rev. 1.0) | Motherboard - GIGABYTE Global
  • İşlemci : İntel i7 6700k
  • Ram : Kingston HyperX 2x8 gb 2133 Mhz DDR4
  • İşlemci Soğutucu : Corsair H100i GTX
  • Ekran kartı : Asus gtx 960 Strix OC

Mini-itx sistem kurmak isteyen arkadaşlara yol göstermek amacıyla açtım konuyu. İyi sosyaller...

Adsızasd.png
Eki Görüntüle 116410
IMG_0288.JPG
IMG_0287.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam süper olmuş. Bende kendime sırf yazlık için böyle mini toplama peşindeyim. Arabaya eşyalar bavul falan yer kalmıyor. Yaz hariç de kardeşe veririm. Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. :)

@Belirlenemeyen Aynen hocam bende buna alıştıktan sonra diğer kasalar gözüme çok kaba gelmeye başladı. Benim soğutucum h100i buna rahat sığdığı ve kasanın görünüşünü çok sevdiğim için bunu tercih ettim. Daha küçük soğutucu ile daha küçük kasa kullanılabilir.

Hayırlı olsun kardeşim.
Klavyenin aynısını ben de kullanıyorum. Tuşlara basmak bile ayrı bir zevk veriyor :)
Kasa çok tatlıymış ayrıca. Çok şık görünüyor. Benim kasanın üçte biri sanırım :)

Genel olarak memnun musun performans olarak?

Bu da benim kasanın resmi. Yanındaki monitörün 27 inc boyutunda olduğunu belirtmeliyim.
Gönül isterdi ki ben de sizin gibi mini itx sistem toplayayım. Fakat Asus Strix GTX980TI OC ekran kartını full tower olan kendi kasama bile zor sığdırabildim.

Dosya Ekleri

• kasa resmi.jpg
    kasa resmi.jpg
    761,1 KB · Görüntüleme: 721
@MetaLchesH evet hocam ben asus echelon mekanik klavye aldım bundan sonra kullanamadım tekrar buna döndüm :) Kasadan çok memnunum hocam küçük olmasına rağmen 240 mm radyatör ve 29cm ye kadar olan ekran kartları sığıyor. Bende bu kasadan önce corsair 780t beyaz renk kasa kullanıyordum full tower. Ondan buna geçince masada çok küçük duruyor bu :)

@MetaLchesH evet hocam ben asus echelon mekanik klavye aldım bundan sonra kullanamadım tekrar buna döndüm :) Kasadan çok memnunum hocam küçük olmasına rağmen 240 mm radyatör ve 29cm ye kadar olan ekran kartları sığıyor. Bende bu kasadan önce corsair 780t beyaz renk kasa kullanıyordum full tower. Ondan buna geçince masada çok küçük duruyor bu :)

Hocam G710+ kullandıktan sonra daha önce kullandığım klavyeler bana klavye değilmiş hissi yaratyor :D Sanki klavye değil de çok farklı bir şey kullanıyorum :p

Hocam senin kasa cidden çok tatlı ya. Ama işte benim ekran kartı hayatta sığmaz o kasaya. Allah seni inandırsın benim kasayı içindeki bileşenlerle birlikte kaldıramıyorum.
Başta düşündüm o kadar yatırım yapıyorum ya hırsız gelir çalarsa, yazık olur dedim. Sistemi kurduktan ve kasayı masanın üstüne koyduktan sonra; yok abi dedim, hırsız bu kasayı çalmaya kalksa ağırlıktan dolayı altında kalır :D
Umuyorum ki ilerde yüksek performanslı ekran kartları mini itx kasalara girebilecek kadar küçülürler. Çünkü senin kasan gibi şık bir kasada yüksek performanslı bir sistem çalıştırabilmek insana büyük bir haz verir bence.
Ha bu arada eski kasan 780t de çok şıkmış hocam. Ama biraz pahalı. Aerocool'un yerine onu almayı düşünmüştüm başta.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı