Velonica

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

1 hafta önce bu sistemi topladım. Bu süre zarfında herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Sistem şu şekilde;

İşlemci
●i7 6700
Anakart ●MSI H170 Gaming M3
Ekran Kartı ●MSI GTX1070 Gaming x 8GB
Bellek ●Kingston Furry 2x8GB 2400MHz
SSD ●Samsung 850 Evo 250GB SSD
HDD ●WD 7200RPM 1TB HDD
Güç Kaynağı ●Xıgmatek Tauro 600w 80 Plus bronz güç kaynağı
Kasa ●Cooler Master silencio 650 pure
İşlemci Soğutucu ●Cooler Master Hyper T4 işlemci soğutucu
Monitör ● Asus VG248qe
i5 6600k ile arasında kalmıştım bunda karar kıldım. Ekran kartını Sinerji, SSD, HDD, işlemci, RAM Hepsiburada, diğerlerini de vatan bilgisayardan aldım ve yaklaşık 6000 TL tuttu. Montajı kendim yaptım ve sorularınız olursa cevaplarım. Ayrıca bu sistemi toplarken bana fikir sağlayan Technopat ailesine de teşekkür ederim. Bu süre zarfında birkaç oyun yükleyebildim ve test ettim onları da paylaşıyorum izleyebilirsiniz.:bıyık: Şu anda Gears of War yüklüyorum onu da kısa zamanda test edip videosunu yüklerim. (Ekran kartı promosyonu.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
hayırlı olsun bende buna benzer bi sistem topladım gerçekten memnunum seninde zevk alarak oyunları oynucağından eminin bikaç sorum olucak işlemci soğutucundan memnun musun ve en yüksek kaç dereceye kadar çıkıyor? birde sol üst köşedeki değerleri veren program nedir ismini verebilir misin bende kendi sistemimi takip edebileyim :)

hayırlı olsun bende buna benzer bi sistem topladım gerçekten memnunum seninde zevk alarak oyunları oynucağından eminin bikaç sorum olucak işlemci soğutucundan memnun musun ve en yüksek kaç dereceye kadar çıkıyor? birde sol üst köşedeki değerleri veren program nedir ismini verebilir misin bende kendi sistemimi takip edebileyim :)
Msi Afterburner, aşağıda verdiğim adresten indirebilirsin. Downloads kısmına gir ve indir...

Afterburner - MSI Gaming Series

Teşekkür ederim. Ceza nedeni ile geç yazdım kusura bakmayın. İşlemci soğutucu çok iyi tavsiye ederim, saatlerce Dying Light oynadım 44-49 derecede seyrediyor sadece bir kere 53 derece oldu en yüksek.

Hayırlı olsun, bende bütçemi tamamladığım zaman buna çok yakın bir sistem toplamayı planlıyorum.
Teşekkür ederim, inşallah en kısa zamanda toplarsınız :)
Benim sormak istedigim overclock olunca ne oluyor? Yani i5 overclocklu i7 normalinden daha mi iyi performans verir?
Overclock olunca hız aşırtma yapıyorsun ve i7 6700 performansına denk duruma getiriyorsun hemen hemen ancak i5 4 threads ve i7 8 threads ayrıca stabillik ve uzun ömürlülük konusunda seçim yapman gerekiyor bir nevi marka seçimi gibi, ben i7 6700 tabanlı siteme karar kılıp aldım seçim senin.

Teşekkür ederim. Ceza nedeni ile geç yazdım kusura bakmayın. İşlemci soğutucu çok iyi tavsiye ederim, saatlerce Dying Light oynadım 44-49 derecede seyrediyor sadece bir kere 53 derece oldu en yüksek.

Teşekkür ederim, inşallah en kısa zamanda toplarsınız :)

Overclock olunca hız aşırtma yapıyorsun ve i7 6700 performansına denk duruma getiriyorsun hemen hemen ancak i5 4 threads ve i7 8 threads ayrıca stabillik ve uzun ömürlülük konusunda seçim yapman gerekiyor bir nevi marka seçimi gibi, ben i7 6700 tabanlı siteme karar kılıp aldım seçim senin.
i5 6600K i7 performansına denk olabileceğini nasıl bir kanıtla sunabiliyorsunuz ? Sizce bir binayı 8 işçi mi 4 işçi mi daha çabuk yapar ? Bu arada hayırlı olsun. (Amacım tartışmak değil gerçekleri söylemek.)

i5 6600K i7 performansına denk olabileceğini nasıl bir kanıtla sunabiliyorsunuz ? Sizce bir binayı 8 işçi mi 4 işçi mi daha çabuk yapar ? Bu arada hayırlı olsun. (Amacım tartışmak değil gerçekleri söylemek.)
Ben herhangi bir kanıt sunmadım çünkü, cümlemi tekrar okursanız "hemen hemen" ifadesini kullandım ki bu da yaptığım benchmark incelemeleri sonucu ifade ettim. Zaten oraya birisinin 8 diğerinin 4 çekirdek olduğunu bazı farklılıkların bulunduğunu ve seçimin kişiye göre değişeceğini belirttim. Sizin ifadenizdeki bir bina yapımında işçi çalışması olayına gelirsek, siz aynı anda farklı threads'leri kullanacak işlem yaptığınızda bu fark ortaya çıkar, yani siz tek bir iş yaparken bu fark ortaya çıkmayacaktır.
Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı