[Alındı] MSI Z97 Gaming 5 + GTX 780 Ti + i7 4790k Sistem

Aynen önde ve üst tarafta 20 CM'lik dev bir fan var. Egzoz fanı 12 CM'lik. Fanların devirlerini biraz da arttırırsan eğer buz gibi üfler.

Kesinlikle 20cm'in avantajı da büyük olduğu için fazla ses de çıkartmayacaktır + çok daha iyi bir hava akışı, serinlik sağlayacaktır :)

Fan devirlerini şu an yüksek tutuyorum buralarda sıcak. Kasa da işlemci soğutucusu egzoz fanı ön fan üstteki fan ve yan kapakta eksradan taktığım 12'lik fanlar var. Hepsinin deviri yüksek ve kasaya kulağımı yaklaştırırsam sesi anlayabiliyorum.

Doğruyu söylemek gerekirse ben hiç bir değişiklik göremedim. Dikkat ederseniz fanı taktığınız zaman ne ekran kartına nede işlemciye denk gelmiyor en azından bende öyle. O yüzden ben bir değişiklik göremedim. Ama zararı olmaz sonuçta çokta gerekli görmüyorum. Bu arada eğer ekran kartı sığmaz ise HDD kafeslerini çıkarmak gerekirse diğer kapağı açın. HDD kafeslerinde vidalar olucak sökülünce yağ gibi çıkıyor. Çıksa bile zaten SSD ve 2 adet'te HDD için yer ayırmışlar.

Sormayın ya kafayı yedim ilk başta nasıl sığmaz falan diye sonra bir baktım arkada vidalar var. Hemen söktüm HDD kafesini çıkardım. Rahatlıkla 1 tane daha GTX 780 Ti sığdırabilirim :D

39 CM yer ayırmışlar ekran kartına hiç bir şekilde sıkıntı çekmezsin. Birde 2.5 inç'lik SSD dönüştürücü veriyorlar benim SSD'mden çıkmamıştı iyi düşünmüşler. 400r'de 31.6 CM yer ayırmışlar baya fark var.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı