[Alındı] RX 470 ve FX 8300 Sistem

MUBAREK

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar diliyorum herkese. 3 yıl bekleyişin ardından monitör ile beraber 3100 liraya aldığım sistemi sizinle paylaşmak istiyorum. Sistem hakkında ki görüşlerinizide merak etmiyor değilim.

Ekran kartı RX 470
Ana kartı MSI 970
İşlemci AMD FX 8300 8 core
Ram 16 GB GSkill 2400 MHz
Zalman z3 plas kasa + power
Samsun HDMI LED monitor.

Sistem bu. Port sıkıntısı olduğundan en güncel Driverlari yükleyemedim. Yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

FX'ten sonra daha performanslı Haswell çıktı milletin bir kısmı bakkalardan ordan burdan FX iyidir AMD candır dedi diye aldılar. Sonuç tabiki hüsran. Aradan 2 yıl geçti şimdi Skylake çıktı millet hala 3 yıllık FX sistem alıyor. Bu alışkanlık olmuş bakkalların ağızbirliği ettiği oyun için AMD al ısınıyor dediklerine bakma hem intel pahalı sözleri yıllar geçsede etkisini sürdürüyor olsa gerek. Çok sert eleştiri getirmek zorundayım çünkü kafası hala karışık olan kaldıysa ki halen var görünüyor onlarda bu yorumumu görsün artık durumun farkına varsın istiyorum.

Son düzenleme:
3 yil beklemissin. 3 ay daha bekleyebilseydin keske; madem AMD sistem kuracaktin... Ekran kartin iyi. Hayirli olsun güle güle kullan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru bir seçim olmamış. Keşke biraz daha bekleyip Zen alsaydınız ama yine de FX 8300 diğer FX serisi işlemciler içerisinde 95W TDP değerinde ve 8 çekirdekli olan bir işlemci olduğu için kabul edilebilir. Çoğu yorum olumsuz ve katı olacaktır işlemci seçiminin yanlış olmasıyla ilgili ama ben bu işlemcinin F/P ve güç tüketimi açısından bir istisna olduğunu düşünüyorum.

Sistemi değiştirme imkanınız varsa bu fırsatı değerlendirin ama yoksa da içiniz rahat olsun çok çok kötü bir tercih değil.

8 çekirdek olsa ne yazar, i5 4460 tokatlıyor onu. Büyük geçmiş olsun kardeş, güzel bir hataya düşmüşsün.

400 liralık ile 700 liralık işlemcileri karşılaştırmak bana çok mantıksız geldi. i5'in 400 liralık olanı varsa karşılaştır. Adaletsiz bir karşılaştırma yapmışsın.

Doğru bir seçim olmamış. Keşke biraz daha bekleyip Zen alsaydınız ama yine de FX 8300 diğer FX serisi işlemciler içerisinde 95W TDP değerinde ve 8 çekirdekli olan bir işlemci olduğu için kabul edilebilir. Çoğu yorum olumsuz ve katı olacaktır işlemci seçiminin yanlış olmasıyla ilgili ama ben bu işlemcinin F/P ve güç tüketimi açısından bir istisna olduğunu düşünüyorum.

Sistemi değiştirme imkanınız varsa bu fırsatı değerlendirin ama yoksa da içiniz rahat olsun çok çok kötü bir tercih değil.

3 Yıl bekledim ve KPSS'den sonra alacağım dedim. İki seçeneğim vardı. Ya i5 ile GT 750 Ti'ya dam FX8300'lu RX 470 bende ekran katından dolayı AMD'yi tercih etmek zorunda kaldım. RAM SSD falan çok para tuttu. 16 GB 2400 MHz G.Skill. Bu işlemciden başka çarem yoktu. Vatan'da topladım. İnternetten almak için kredi kartı gerekiyordu alamadık. Kısmet Vatan'da toplamakmis.

3 Yil beklemissin. 3 ay daha bekleyebilseydin keske; madem AMD sistem kuracaktin... Ekran kartin iyi. Hayirli olsun güle güle kullan.

Sağ ol hocam. Anakart Zen işlemci destekler ise memurda olursak eğer işlemciyi değişirim sıkıntı yok. Zaten o kadar aham saham oyun oynamıyorum.
Dragon nest oynarım başkada bir şey yok.

FX'ten sonra daha performanslı Haswell çıktı milletin bir kısmı bakkalardan oradan buradan FX iyidir AMD candır dedi diye aldılar. Sonuç tabii ki hüsran. Aradan 2 yıl geçti şimdi Skylake çıktı millet hala 3 yıllık FX sistem alıyor. Bu alışkanlık olmuş bakkalların ağızbirliği ettiği oyun için AMD al ısınıyor dediklerine bakma hem Intel pahalı sözleri yıllar geçse de etkisini sürdürüyor olsa gerek. Çok sert eleştiri getirmek zorundayım çünkü kafası hala karışık olan kaldıysa ki halen var görünüyor onlarda bu yorumumu görsün artık durumun farkına varsın istiyorum.

Üzülsem mi sevinsem mi anlamadım :)

Neden AMD işlemci aldın? Bu fiyata çok daha iyi bir PC toplardın. Skylake sistem çok daha iyi olurdu. Ekran kartı seçimin çok doğru. İşlemci için aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef. Hayırlı olsun.

Elimde başka tercih yoktu. Neden AMD aldığımı yukarıdaki bir arkadaşa yazdım. Saolasın bakalım şimdilik bir sıkıntı yok. Böyle devam eder inşallah :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı