[Alındı] RX 470 ve FX 8300 Sistem

Ben RAM'den bahsediyorum, işlemciden değil.

@Creeptomani Ben seni anladım rahat ol.
Bu arada X.M.P.'den bahsederek çok önemli bir konuyu hatırlattın bana hazır aklımdayken buraya yazayım da belki konunun sahibi tekrar bakarsa ona da faydası dokunur.

X.M.P. profilleri sadece Mhz yükseltmekte kullanılmıyor bildiğim kadarıyla. Yani 2400Mhz frekansa X.M.P. desteğiyle ulaşan bir ram otomatik ayarlarda mesela 1866Mhz ile çalışıyorsa ve anakart X.M.P. destekliyor ama 2400Mhz desteklemiyorsa X.M.P. profilini kullanmak ramleri 1866Mhz ile daha düşük gecikme süreleriyle çalıştıracaktır. Örneğin 2400Mhz CL14 bir profil ile çalışabilen bir ram eğer varsa 1866Mhz frekansta CL10 belki CL9 ile çalışacaktır.

Dostum çok şey yazılmış ama ben de birşey paylaşmak istedim.
Sistem tam bir f/p sistem olmuş. RX 470 de çok yakışmış.
Ama bütünüyle değerlendirmek gerekirse biraz daha sabretmekte fayda vardı. Hayırlı olsun.

[/QUOTE]

1. bu islemci ile bildigim kadari ile 1866 inin ustune cikmiyor. 2400 luk ramler 1866 mhz hızında calisacak.
2.bende zaten dikkat etmediysen onu diyorum fx9xxx serisi ile o islemci arasinda pek fark yok sadece onerdim.
3.kardesim lutfen yazdiklarimi okursan anlarsin bende o sistemle oc yapilabilcegini yazdim zaten sadece performans artisi ile daha yüksek oclayabilcek anakart degisimi ile tabiki sogutucu ve psuyi ayarladiktan sonra ki bence yapilabilcek mantikli birsey elindeki anakarti satip 300-400 liraya anakartini yukseltebilir.i7 haswell kadar performans yakalayamaz hicbir zaman ama en azindan sistem sağlamlasmis olur.

1. Bu islemci ile bildiğim kadarı ile 1866'nın üstüne çıkmıyor. 2400'lük ramler 1866 Mhz hızında calisacak.
Anakart OC ile 2133Mhz destekliyor. Dolayısıyla X.M.P. profili kullanılarak 2133Mhz ile çalıştırılabilir. İşlemci ile alakalı bir durum söz konusu değil bildiğim kadarıyla.

Sistemden memnunum. Msi gaming app kurulunca sıkıntı çıkartıyor bazen. Bende kullanıyorum zaten. Dragon nest Eu da oynuyorum. Oyunda ki Nick te MUBAREK. Uzun zamandır giremiyorum foruma kusuruma bakmayın.

Kardeşim konuyu hortlatıyorum ama kusura bakma. Oyunlarda darboğaz yaşıyor musun ?
Gta 5 te full atarlarda 80 Fps in altına düşmüyor. Pes 2018 oynuyorum rahatlıkla. Başkada oynadığım bit oyun yok. Bir ara cs go oynuyordum onda da sıkıntı yoktu. İşimi görüyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…