[Alındı] RX 470 ve FX 8300 Sistem

Ben RAM'den bahsediyorum, işlemciden değil.

@Creeptomani Ben seni anladım rahat ol.
Bu arada X.M.P.'den bahsederek çok önemli bir konuyu hatırlattın bana hazır aklımdayken buraya yazayım da belki konunun sahibi tekrar bakarsa ona da faydası dokunur.

X.M.P. profilleri sadece Mhz yükseltmekte kullanılmıyor bildiğim kadarıyla. Yani 2400Mhz frekansa X.M.P. desteğiyle ulaşan bir ram otomatik ayarlarda mesela 1866Mhz ile çalışıyorsa ve anakart X.M.P. destekliyor ama 2400Mhz desteklemiyorsa X.M.P. profilini kullanmak ramleri 1866Mhz ile daha düşük gecikme süreleriyle çalıştıracaktır. Örneğin 2400Mhz CL14 bir profil ile çalışabilen bir ram eğer varsa 1866Mhz frekansta CL10 belki CL9 ile çalışacaktır.
 
Dostum çok şey yazılmış ama ben de birşey paylaşmak istedim.
Sistem tam bir f/p sistem olmuş. RX 470 de çok yakışmış.
Ama bütünüyle değerlendirmek gerekirse biraz daha sabretmekte fayda vardı. Hayırlı olsun.
 
Bildiğim kadarıyla işlemcinin desteklediği ram frekansının üstüne çıkılabiliyor. Bunun en büyük örneği Apu işlemcilerdi mesela 2133 desteklediği yazıyor sitede ancak 2400Mhz ile kullanabiliyoruz.

Bu konuda çok katı bir şekilde bunu önermeyeceğimi söylemek isterim. FX 8300 kendi kategorisinde alınabilecek belki de tek işlemci diyebilirim. Bunun nedenini belirtmiştim önceki mesajlarımda. Eğer bu şekilde bir fikriniz varsa bilgi edinmeniz açısından gerek TDP değeri gerek tek çekirdek performansının yetersiz oluşu ve en önemlisi fiyatı nedeniyle FX 9xxx serisi işlemci kesinlikle kullanılmamalıdır. Kaldı ki her anakart rahat besleyemiyor.

Ek olarak yükseltme konusunda anakart işlemci ve ram olarak yapılabilecek tek değişiklik Zen mimarisine ya da skylake mimarisine geçmek olacaktır. OC için bu sisteme anakart almak çok mantıksız. Boşuna para harcamak olur. Bu haliyle de OC yapılabilir. Anakarta verilen para ile alınacak performans F/P açısından verimsiz olur.

[/QUOTE]

1. bu islemci ile bildigim kadari ile 1866 inin ustune cikmiyor. 2400 luk ramler 1866 mhz hızında calisacak.
2.bende zaten dikkat etmediysen onu diyorum fx9xxx serisi ile o islemci arasinda pek fark yok sadece onerdim.
3.kardesim lutfen yazdiklarimi okursan anlarsin bende o sistemle oc yapilabilcegini yazdim zaten sadece performans artisi ile daha yüksek oclayabilcek anakart degisimi ile tabiki sogutucu ve psuyi ayarladiktan sonra ki bence yapilabilcek mantikli birsey elindeki anakarti satip 300-400 liraya anakartini yukseltebilir.i7 haswell kadar performans yakalayamaz hicbir zaman ama en azindan sistem sağlamlasmis olur.
 
1. Bu islemci ile bildiğim kadarı ile 1866'nın üstüne çıkmıyor. 2400'lük ramler 1866 Mhz hızında calisacak.
Anakart OC ile 2133Mhz destekliyor. Dolayısıyla X.M.P. profili kullanılarak 2133Mhz ile çalıştırılabilir. İşlemci ile alakalı bir durum söz konusu değil bildiğim kadarıyla.
 
Sistemden memnunum. Msi gaming app kurulunca sıkıntı çıkartıyor bazen. Bende kullanıyorum zaten. Dragon nest Eu da oynuyorum. Oyunda ki Nick te MUBAREK. Uzun zamandır giremiyorum foruma kusuruma bakmayın.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı