[Alındı] RX 470 ve i3 6100 Sistem

rawkid

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 ay önce eksen bilgisayar üzerinden 2700 TL bütçeyle monitörlü masaüstü bir sistem topladım. Özellikle bütçesi kısıtlı olan ama çokta düşük sistem istemeyen kişilerin tercihi bu ikili oluyor. Bende böyle bir seçim yaptım ve bunu topladım. Montaj sırasında böyle bir konu açmak aklımda yoktu bu yüzden bugün çektiğim resimlerin dışında fotoğraf yok maalesef. Öncelikle tüm parçaları yazayım.

MSI H110M - Pro-D
İntel Core I3 6100
MSI RX 470 Gaming X 4G
Kingston Fury DDR4 2400 Mhz 8 GB RAM
Nagas g666 600w Oyuncu Kasası (PSU AO600 olarak geçmekte. 80+ sertifikalı)
Toshiba OCZ 150 120GB SSD
Dell E2216H Full HD 5ms Monitör

Öncelikle sistemin artılarından bahsedeyim,
- Piyasada toplayabileceğiniz en iyi F/P sistemlerden biri.
- Ayrıntılı olarak aşağıda yazacağım ancak güncel oyunlarda high ayarlarda 60 FPS vermesi.
- 1080p 60 FPS odaklı olması ve hakkını vermesi.
- Kasaya tümleşik olan güç kaynağı çok kaliteli. Son iki gündür dalgalanıp duran elektrik akımına rağmen sistemi hiç bir şekilde etkilemedi.
- SSD söylendiği gibi 550 MB/s hıza çıkamıyor ancak 350-400 MB/s aşağısını hiç görmedim.
- İşlemci güncel oyunların büyük çoğunluğunu kaldırıyor ve ekran kartına darboğaz yapmıyor.
- Ekran kartı tam bir canavar. Deneme amaçlı hız aşırtma yaparak (1350/1700) GTA 5'e girdim. 2K çözünürlükte yüksek ayarlarda MSAA 2x açık şekilde 60 fps verdi. İşlemci darboğaz yaptığı için şehir içinde FPS düşüşleri yaşadım.
- Monitör yine F/P ürünü. Oyunlarda tepki süresi çok iyi. Parlaklığı çok iyi. Gece- gündüz %30 parlaklıkta kullanmaktayım ve yeterli geliyor. Renk canlılığıda makul seviyede. Display Port bulunmakta.

Eksileri,
- İşlemci GTA 5 ve Battlefield 1 gibi işlemciye yüklenen oyunlarda ekran kartına darboğaz yapıyor. Şimdiden i5 6400 almak için plan yapmaya başladım.
- Güç kaynağının kabloları kasaya göre kısa kalıyor. Arkadan dolandırmaya çalıştığımda hiç bir kabloyu anakarta bağlayamadım. Kasanın penceresi yarım olduğu için kabloları sağdan geçirerek temiz bir görüntü elde etmeye çalıştım.
- Kasada kablolama için yapılmış özel bir bölüm yok. mATX anakartlar için epey uzakta kalan 3 boşluk dışında bir şey yok.
- Ekran kartında arka plaka olmadığı için sağa doğru eğik duruyor. Bu ciddiye alınacak bir eğiklik. Yaklaşık 15 derece civarı. Bunun için kartın sağ köşesinden kartonla destek yaptım. Fotoğrafta göreceksiniz.
- Kasanın ön tarafında bulunan güç ve harddisk ışıkları aşırı derecede parlak. Şöyle ki anahtarlıklara takılan mini fenerler kadar aydınlatma yapıyor. Kasanın karşısında yatan biri olarak aldığım ilk günün gecesinde el fenerimi var la bunda tepkisi vermiştim. Üstüne 5 kat elektrik bandı çekerek ışığını ancak makul seviyeye getirebildim.
- Monitör TN panel kullanmakta. Bu yüzden bakış açısı dar. Normal oturuş pozisyonundan yaslanarak oturmaya geçtiğinizde görüntüde biraz bozulma oluyor. Özellikle oyunlarda ekranın üst kısmını koyu görmeye başlıyorsunuz. Bu yüzden yaslanmadan önce ekranı aşağı doğru eğin.

Resimler,

20161230_231842 (2656 x 1494).jpg

20161230_232204 (2656 x 1494).jpg

IMG_20161231_002758 (2048 x 1152).jpg

Meşhur güç ışığı :D

Bu aralar oyunlara fazla vakit ayıramadığım için pek fazla oyun yükleme şansım olmadı. Her ne kadar internette bol bol olsa da bir kaç oyunda aldığım FPS değerlerini yazayım.

The Witcher 3: Yüksek ayar 1080p 60 FPS. Şehirlerde 50 FPS'e kadar düşüş oluyor.

GTA 5: Çok yüksek ayar MSAA 2X 1080p 50-60 FPS. Şehir içinde arabayla hızlandığınızda işlemci ekran kartını frenliyor ve 45 FPS'leri görüyorsunuz. Durduğunuz an ekran kartı kullanımı yükselip 60 FPS almaya devam ediyorsunuz.

Euro Truck Simulator 2: En Yüksek %300 ölçek 1080p şehir içinde 55-60 FPS şehir dışında 70 FPS.

Sistemle ilgili herhangi bir sorunuz varsa elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım. Ayrıca öneriniz varsa ona da açığım. :) Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel sistem, hayırlı olsun. Nagas'ı önceden çok tavsiye ederdim herkese, ucuz fiyata 80+ PSU'ları var. Ama malum halkımızda bilinmeyen marka kotüdür düşüncesi olduğu için beni topa tuttular. Bende Nagas koymamaya karar verdim sistem önerilerine. Ama görüyoruz ki ne kadar iyi PSU'su ve kasası var. Çoğu insan gibi kasaya fazla para bayılmadığın için ayrıyetten teşekkür ediyorum. Ama RX 470 için 600W gerçekten fazla olmuş. PSU'yu 500W olan bir kasa modeli alıp SSD'yi sonradan alıp i5 6400 alman daha iyi olurdu. GTA 5 ve Battlefield 1'de darboğaz söz konusu olacaktır. Ama Call of Duty gibi bir oyun oynadığında darboğaz olmadığını göreceksin. VSR ile 1440p ile oynarsan darboğazı engellemiş olursun.

Önerebileceğim oyunlar:

Hitman'i mutlaka oyna, bu kadar saran bir oyun yok.
Sniper Ghost Warrior serisini bitir. Önümüzdeki seneye üçüncü oyun çıkacak.
Tomb Raider'ı da bu seneki ve bir önceki oyununu oyna.
Quantum Break'de çok harika bir oyundu. Onu da mutlaka oyna.
Mafia III'ü oyna fakat bu oyunu kesinlikle orijinal almanı öneririm çünkü bir sürü patch geldi optimizasyon.

-DOOM'u sakın oynama, zaman kaybı.

İyi eğlenceler.

Sistem güzel hayırlı olsun. :)
Çok güzel sistem, hayırlı olsun. Nagas'ı önceden çok tavsiye ederdim herkese, ucuz fiyata 80+ PSU'ları var. Ama malum halkımızda bilinmeyen marka kotüdür düşüncesi olduğu için beni topa tuttular. Bende Nagas koymamaya karar verdim sistem önerilerine. Ama görüyoruz ki ne kadar iyi PSU'su ve kasası var.
Nagas diye bir marka yoktur. Aopen'in Nagas adı altında parçaları var. Bu da onlardan biri. Kasa sağlam fakat psu genellikle sahte oluyor. Eğer şu ürün ile aynı koda sahipse sıkıntı yoktur. AOPEN Products - Power Supplies
Burada da bütün 80+ sertifikalı güç kaynaklarının listesi var hatta.
Ecova Plug Load Solutions
Önerebileceğim oyunlar:

Hitman'i mutlaka oyna, bu kadar saran bir oyun yok.
Sniper Ghost Warrior serisini bitir. Önümüzdeki seneye üçüncü oyun çıkacak.
Tomb Raider'ı da bu seneki ve bir önceki oyununu oyna.
Quantum Break'de çok harika bir oyundu. Onu da mutlaka oyna.
Mafia III'ü oyna fakat bu oyunu kesinlikle orijinal almanı öneririm çünkü bir sürü patch geldi optimizasyon.

-DOOM'u sakın oynama, zaman kaybı.
Sniper Ghost Warrior öneripte Doom oynama demek... Renkler ve zevkler diyorum hocam. :)

İyi dilekleriniz için teşekkürler. :) Yaza doğru daha çok vaktim olacağı için oyunları o zaman almayı düşünüyorum. Hatta para ayarlayabilirsem bu işlemciyi satıp üstüne para koyarak i5 kabylake bile alabilirim. Ama bu işlemci kesinlikle değişecek.

Tam da almak istediğim sistem. Fakat kasa da biraz sıkıntı yaşamışsın. Başka tavsiye edeceğiniz kasa varmı?
Zalman Z3 Plus 600W düşünüyorum. Sizce güç kaynağı,mazleme kalitesi vs. olarak bir sıkıntı yaşarmıyım?

Bunlardan başka alternatif bir kasa var mı? Bu arada böyle bir sisteme 500W gider mi?

Tam da almak istediğim sistem. Fakat kasa da biraz sıkıntı yaşamışsın. Başka tavsiye edeceğiniz kasa varmı?
Zalman Z3 Plus 600W düşünüyorum. Sizce güç kaynağı,mazleme kalitesi vs. olarak bir sıkıntı yaşarmıyım?

Bunlardan başka alternatif bir kasa var mı? Bu arada böyle bir sisteme 500W gider mi?
İstediğiniz parçalar sıkıntı çıkarmaz alınabilir. Yalnız burası yeri değil bunun. Yeni konu açın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı