[Alındı] RX 560 ve G4600 Sistem

grandsystem

Kilopat
Daha fazla  
Esenlikler...

Dün yanlış hatırlamıyorsam akşam saatlerinde kuzenime monitör dahil maks 2400 TL'ye sistem toplayacağımızı söyleyerek fikirlerinizi sormuştum.

Herkes Vatan Bilgisayar'dan almaması gerektiğini söylemişti fakat ne yaptıysam kuzenimi Vatan Bilgisayar dışında herhangi bir yerden toplamasına ikna edemedim.

Gelelim konuya, bütçeyi 100₺ arttırıp GTX 1050 yerine 4 GB RX 560 modelini tercih ettik.

Vatan Bilgisayar'dan monitör dahil 2527₺'ye bu sistemi topladık;

IMG_6212.jpg
IMG_6213.jpg
IMG_6214.jpg

Kasa ve PSU daha önceden vardı, HDD sonradan eklenecek.

Mağazaya götürüp sistemi bunun üzerine kurdurduk:

Cooler Master RC 430 - 500W
12V kanalından 360Watt güç sağlıyor.

Windows 10 Sürüm 1709, BIOS güncellemesi, sürücüler dahil her şeyi kurduk.

Sistem hakkında düşünceleriniz neler?

Oyunlarda hangi ayarlarda kaç yıl idare eder?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun sistem güzel olmuş. Güncel oyunları orta-yüksek arası oynayabilir 2-3 sene onu idare edebileceğini düşünüyorum.

Hayırlı olsun. Bütçeye göre mantıklı olmuş. Ekran kartına o kadar para vermek içimi acıtsa da yapacak bir şey yok. Hangi ayarlarda kaç sene götürür bilemeyiz ancak RAM eklediğinizi varsayarsak tatmin edici şekilde uzun bir süre götürür bence. :)

Hayırlı olsun. Bütçeye göre mantıklı olmuş. Ekran kartına o kadar para vermek içimi acıtsa da yapacak bir şey yok. Hangi ayarlarda kaç sene götürür bilemeyiz ancak RAM eklediğinizi varsayarsak tatmin edici şekilde uzun bir süre götürür bence. :)
Ram ile ilgili bir sorum olacak.
Bir oyunda Ram yetersiz kaldığında, Ekran Kartının VRAM'i devreye girer mi?

Yani mesela Ram şu an 8 GB,
Ekran kartının belleği 4 GB

Misal Gta 5'te Ram kullanımı 8500MB gerekiyor bilgisayarın kendi Rami 8 GB yetmiyor. Bu noktada Ekran Kartı'nın VRAM'i destek olabilir mi?

Bildiğim kadarıyla bazı oyunlarda tam tersi durum geçerli. RAM, VRAM'e destek oluyor. Sizin dediğiniz gibi bir şeyin mümkün olduğunu pek düşünmüyorum ama zaten gerek yok çünkü RX 560 için 4 GB gayet ideal durumda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı