[Alındı] RX480 ve i5 6500 sistem

Zalman z3 kasaların ön fanında kontrolcü var. O fandan gelen güç kablosunu güç kaynağıyla birleştirdim. Aynı zamanda gene ön panelden gelen ön fanın kontrolcüsü olduğunu düşündüğüm 2 tane hub var. Ama bu hublar çok değişik resimde gördüğünüz gibi kare 2 pinli bir şey. Molex değil yani. Bu 2 hubla aynı vücutta yani aynı kablodan gelen bir tane de molex var onu ön fanla güç kaynağını birleştirdiğim molex'in dişi ucuna taktım. Ama fan çalışmasına rağmen fan kontrolcüsü çalışmıyor. Fan kontrolcüsü max-min olarak buton bu arada.

Tamamdır sorunu hallettim. Anakarta bağladığım üstteki 2 fanın pinlerini ön panelden gelen 2 tane kontrolcüye bağladım. Fan kontrolcüsü çalışıyor. Bir nevi kasadan gelen kabloyu kasaya bağladım

ekran kartının tamamını kullanabiyormusunuz hocam, birçok arkadaş dar boğaz olurmu endişesinde, Gta5 performansını bizimle paylaşırmısın?

Dar boğaz olacağını sanmam bu işlemcide. GTA5 oyunum maalesef yok, ayrıca işletim sistemini vs kuramadım daha.

Bu arada biri yardım ederse sevinirim, ilk çalıştırdığımda new gpu new cpu yazıp biosa yönlendiriyordu. Şimdi monitöre sinyal vermiyor ekran kartı. Her şeyin çalışmasına rağmen. Sıkıntı ne olabilir?

Hocam yapmanız gereken şey fanları fan kabloları ile kontrolcüye bağlamak. Kontrolcüyü de güç alabilmesi için molex ile güç kaynağına bağlamak. Kontrolcünün fotoğrafını atabilir misiniz bir de? Daha iyi yardımcı oluruz.

Çözdüm hocam dediğiniz gibi yaptım. Fanları fan kontrolcülerine bağladım anakart yerine. Kontrolcüyü de güç kaynağına bağladım dediğiniz gibi. Fakat şuan ki sorunum bilgisayarı ilk açtığımda bios'a vs yönlendirdi. Şimdi ise monitöre sinyal vermiyor ekran kartı. Bios ekranındayken power tuşuyla kapattım bu arada. Sıkıntı ne olabilir?

Bunu da çözdüm. Açıldı bilgisayar. Click bios varmış Fan testlerini vs yapıyorum.

Bir de ssd'yi ve gpu'yu göremiyor sanırım bios'tan anakartımız . Sıkıntı yok gördürtürüz.

Görür görür.

Güzel toplamışsınız ancak kablolamayı biraz düzenlerseniz iyi olur.

Merhaba tekrar arkadaşlar, resim servisini başka yerden kullandığım için uzaklaştırılmıştım sağolsun modlar çok dikkat ediyorlar.

Sistemi kurdum testlerini yaptım. H1Z1 KOTK oynadım ultra ayarlarda. Displayport ile freesync açık 75hz'de 75 fps sabit. Ben önceden oyun oynamıyormuşum dedim. Dehşet.

Test fotoğraflarını koydum. Sistem fotoğraflarını koyamıyorum boyutları büyük diye.. Özellikle soruları cevaplayacağım arkadaşlar. Darısı başınıza inşallah.

Dosya Ekleri

• test_clocks.png
    44,3 KB · Görüntüleme: 137
  • test_fans.png
    43,5 KB · Görüntüleme: 132
  • test_stats.png
    50,6 KB · Görüntüleme: 124
  • test_temperature.png
    45,4 KB · Görüntüleme: 286
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…