[ALINDI] Xeon E5640 ve RX 460 Sistem

Makaleler
2
Yer
Ankara
Bir arkadaşıma 880TL bütçe ile topladım, Battlefield 1 1920x1080'de OC sonrası son ayarlarda 40 FPS ve üstü veriyor, parçalar ve fiyatları:
  • MSI G41M-P33 Anakart 100TL
  • Xeon E5640 İşlemci 50TL
  • 8GB DDR3 RAM 100TL
  • MSI RX 460 400TL
  • Everest M-ATX Kasa 70TL
  • Everest 450W PSU 70TL
  • Corsair 120GB SSD 110TL
  • Seagate 360GB HDD 30TL
  • Coolar Master Soğutucu

Diğer parçaları sahibinden.com üzerinden pazarlıkla aldık, bütçe maksimum bu kadar olduğu için ve ilerde yükseltme imkanı olmadığı için bence mükemmel bir sistem oldu, yorumlarınızı bekliyorum.

Hayırlı olsun. Bence gayet başarılı, 880 TL'ye bundan daha iyisini toplayacağımızı sanmıyorum. Yani ileriye dönük değil ancak harikasınız.
Bu arada BIOS güncelleme gereksinimi duydunuz mu? Ekran kartını taktığınızda ilk başta görüntü gelmeme gibi bir sıkıntı oluştu mu?

Toplayınca 930tl tutuyor fakat parçaların çoğunu tek yerden aldığımız için indirim yaptılar.

Hayırlı olsun. Bence gayet başarılı, 880 TL'ye bundan daha iyisini toplayacağımızı sanmıyorum. Yani ileriye dönük değil ancak harikasınız.
Bende öyle düşünüyorum.

Görüntü direk geldi. Sonrasında OC işlemleri yaptım.

Benzeri sistem yapabilirim, aklımda sorular var, yardımcı olur musunuz?
İşlemcide O.C var mı? Varsa O.C'suz darboğaz yapıyor mu? Yine O.C varsa kaç Ghz? Ve soğutucunun modelini yazar mısınız?
•İşlemciyi Windows 10'u yüklemeden 3.4ghz'e aşırttım,
•Soğutucunun modelini satan bile bilmiyordu ama şöyle birşeydi;
Cooler Master 775 Pin Anakartla Uyumlu Heat Sink ve Fan
İlan No: 374378143
Cooler Master 775 Pin Anakartla Uyumlu Heat Sink ve Fan - Masaüstü Bilgisayar Donanımları Alışverişte İlk Adres sahibinden.com'da - 374378143
Darboğaz bazen oluyor fakat hissedilir bir fps düşüşü olmuyor mesela GPU kullanımı %100'den %30'a düşüp tekrar çıktığında FPS en fazla 3-4 düşüp tekrar çıkıyor.

Benzer sistem toplucak arkadaşlara parçaları olabildiğince sıfır almalarını öneririm ikinci el sorunlu olabiliyor, ayrıca pazarlık çok önemli, anakart 140tl idi üç gün her gün 1-2 mesaj atarak sonunda 100tl'ye sattı ve PTT kargo ile 4tl'ye 3günde geldi, yani aynı şehirde olmaması sorun değil bir de son bir tavsiye bilgisayarcıları gezin ve aradığınız ürünü bulursanız istediğiniz fiyata kadar pazarlık yapın ürünün eski olduğunu söyleyin paranızın çok olmadığını söyleyin fakat sakın bilgisayrcıdan ikinci el ürün almayın sadece sıfır ürünler için pazarlık yapın, aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz.

İdeal ve orta bir sistem iyi. Kesinlikle aşırı bütçe harcamaya gerek yok diyorum ben. :) Şuna çok dikkat ettim; bütçe çok olmadığından dolayı doğru olarak az bütçeli kasa tercih edilmiş. :) Peki bunu göz önünde bulundurarak mı MSI RX 460 modelini aldınız? Genelde RX 460 modellerinde diğer firmalar ile yaşanan sıkıntı şu; tek fanlı olması. Örneğin aynı RX 460 ASUS da çift fanlı. MSI da ise tek fanlı. Çoğu kullanıcı aralarında performans veya ısı sorunu olur mu diye kafa patlatıyor. :) Ancak MSI tek fanlı olmasının nedeni her kasaya hitap edebilmesi bence. Yoksa soğutma olarak MSI daha iyi. Örneğin ASUS çift fanlı olanını alsaydınız az bile olsa darlık veya hava akımından çok küçük sorun yaratabilirdi kasanın küçük olmasından dolayı. :)

İdeal ve orta bir sistem iyi. Kesinlikle aşırı bütçe harcamaya gerek yok diyorum ben. :) Şuna çok dikkat ettim; bütçe çok olmadığından dolayı doğru olarak az bütçeli kasa tercih edilmiş. :) Peki bunu göz önünde bulundurarak mı MSI RX 460 modelini aldınız? Genelde RX 460 modellerinde diğer firmalar ile yaşanan sıkıntı şu; tek fanlı olması. Örneğin aynı RX 460 ASUS da çift fanlı. MSI da ise tek fanlı. Çoğu kullanıcı aralarında performans veya ısı sorunu olur mu diye kafa patlatıyor. :) Ancak MSI tek fanlı olmasının nedeni her kasaya hitap edebilmesi bence. Yoksa soğutma olarak MSI daha iyi. Örneğin ASUS çift fanlı olanını alsaydınız az bile olsa darlık veya hava akımından çok küçük sorun yaratabilirdi kasanın küçük olmasından dolayı. :)
Asus'un çift fanlı modelide sahibinden.com üzerinde aynı fiyattı ancak RX 460 zaten OC ile bile en fazla 50 dereceyi görebilecek bir kart bir de arkadaş ikiside MSİ olsun diyince onu aldık güzel bir OC yapmamıza rağmen stres testinde 53 dereceyi gördü ve fanı %60 güçte dönüyordu, hem küçük hem sessiz bir kart.

Birde sistem bence gayet güncel zaten bütün parçalar sıfır olduğu için sorun çıkartma ihtimali yok, çok az bir ihtimal işlemci sorun çıkartısa 50tl'ye yenisi alınabilir ve önümüzdeki 3-4 yıl oyunları medium-high ayarlarda sorunsuz açacağını düşünüyorum.

Asus'un çift fanlı modelide sahibinden.com üzerinde aynı fiyattı ancak RX 460 zaten OC ile bile en fazla 50 dereceyi görebilecek bir kart bir de arkadaş ikiside MSİ olsun diyince onu aldık güzel bir OC yapmamıza rağmen stres testinde 53 dereceyi gördü ve fanı %60 güçte dönüyordu, hem küçük hem sessiz bir kart.

Birde sistem bence gayet güncel zaten bütün parçalar sıfır olduğu için sorun çıkartma ihtimali yok, çok az bir ihtimal işlemci sorun çıkartısa 50tl'ye yenisi alınabilir ve önümüzdeki 3-4 yıl oyunları medium-high ayarlarda sorunsuz açacağını düşünüyorum.

Aynı kartı bende kullanıyorum. Aşırı oyun bağımlısı değilim. Özellikle her en son çıkan olan oyunu oynama huyum yoktur. Genellikle orta şiddetli oyunlar için iyi bir kart. Kesinlikle iyi bir seçim. :) GPU almaya gittiğimde aklımda ASUS vardı ama fikrimi değiştirip MSI aldım. Şunu söylemek istiyorum; ilerde kesinlikle PSU değiştirmelisin ve yükseltmelisin. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı