[Alındı] Z97 PC Mate ve i3 4150

Kneeaxer

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar tekrardan ben.
A8 6600K APU işlemcisine ve F2A85-V anakartına sahiptim. Bu iki donanımın bana yetersiz olduğunu söylediniz. Ben de APU işlemci istemediğimden (Ekran kartım var GTX 650 ti Boost) Vatan Computer'e gittim ve işlemci & anakart aldım. AMD almadım, neden diye sorarsanız Recep beyin AM3+ soketinin FX ile son bulduğunu, FX işlemcilerinin de artık yeni ürünü piyasada sürmediğini belirtti. (Sadece Technopat sitesini inceledim FX & AMD işlemcileri hakkında...)

Şimdi ben,

Core i3 4150 Soket 1150 3.5GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

ile;

Asus H81M-Plus İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Hdmi&Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar

bunu alacaktım, fakat yetkili nedense bu anakartı vermedi i3 işlemcisinin yeni olduğu için, uymaz dedi anakart. Pek zorlamadım, bana bu anakartı önerdi, yeni bir anakart dedi.Ben de ileriye yönelik yatırım yapacağım için 1150 soket ve Intel'i tercih ettim. Anakartım ise bu;

Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar

Bu ikili hakkında yorumlarınızı bekliyorum...

Şimdilik performansını söyleyeyim.

A8 6600K stok fanı aşırı sesliydi... Şu an çift Knight Online açık ve PC'den gram ses gelmiyor... Kasma sorunum da bitti, ben çok beğendim. Sizlerin de bu ikili hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var, bir hatam var ise 30 gün içinde değiştirebilirim..

Tutar 590 TL... (Netten daha ucuzdu ama uğraşmadım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sefer Vatan Computer OEM yetkilisi yardım etti ki iyi ki almışım o zaman. APU sisteme ekran kartı da aldıran OEM'ciyi göremedim bu sefer, dün kendileri bile sizi neden böyle yönlendirdiler diye bir cümle kurdu. Şaşırdım...

Vallahi kasanın arkasından sıcak üflüyordu eskiden, şimdi soğuk üflüyor. Buna çok sevindim, tavan arasında duramıyorum AMD A8 6600 ile...

Aynen öyle oldu, bu seferki gayet düzgün biri çıktı ki önermiş olduğu anakartın sizin söylediğiniz cümle ile ileriye yönelik güzel bir anakart olduğunu şimdi öğrendim.H81M-Plus bu yeni nesil işlemciye (i3 4150) olmaz dedi.Son anda değiştirdi kararımı.

Evet, eğer önceki OEM satıcısını görseydim elbet tavrım sert olacaktı, onun yüzünden işlemci ve anakartına 700 TL saydım, şimdi satmaya kalksam 2.elden 300 e gitse şükredicem...Tabii ki bazı şeyleri öğrenmemde (APU, anakart soket uyumları, işlemci tercihleri) sizlerin katkısı büyük... :) Cevabın için teşekkür ederim.

FireStorm; Acele ile oldu, dayanamadım AMD'ye artık, fazla bütçem yoktu ordaki yetkilide i5 dedi 150 TL daha fazla verin i5 alın dedi.Fakat bütçe sıkıntım vardı, çünkü kasayı 6 ay önce sıfırdan toplamıştım...

Güzel seçim yapmışsın. Fakat şöyle düşünüyorum AMD' almama nedeninizi hakkında, bence AMD' yi de seçebilirdiniz çünkü FX işlemcileri de şuan itibariyle uygun, ekran kartınızı ve güncel olan birçok ekran kartlarına darboğaz yapmıyor. Bu dediğimi bir düşünsen iyi olur. Hayırlı uğurlu olsun :)

Benim için yeni çıkan GTA 5 BF 4 gibi oyunların yeri yok, ben daha çok CS 1.6, Knight OnLine gibi tarihi eser oyunları oynamaktayım. Çoklu çekirdek destekli yeni bir oyun oynasam AMD alabilirdim ama tek çekirdek performansında heryerde INTEL önde... AMD alsaydım birde soğutucu fan almam kaçınılmaz idi, fazla bütçem yoktu.

Evet AloneDark, tabii ki sizlerin sayesinde bazı şeyleri daha iyi kavrabiliyorum artık, FM2, Fm2+, Am3+ hiç bilmezdim ne zaman üretimi son bulur, ileriye dönük müdür diye vesaire...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı