Çözüldü Steam Alışveriş hangi para birimi ile yapılıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

731390

Centipat
Merhaba. Ben Steam'den EA FC 24'ü almak istiyorum. Bildiğiniz üzere Steam dolara geçtiği için para birimini dolar olarak gösteriyor. 20, 99 dolar olarak mesela şu an bu oyunu aldığımda şu anki dolar kuruna göre mi almış olacağım? Yoksa alışverişi yapacak olduğum kart ile mi ilgili? Gördüğüm kadarıyla Steam'den oyun alırken dolar olarak almış olduğumu gösteriyor. Bir de EA FC 2-3 günlüğüne bedava verilmişti. Ben sanırsam 2 saatten fazla oynadım. Herhangi bir sorunda iade verebilir miyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunsuz iade edebilirsin 2 saati geçmemeli ve 1 hafta geçmemeli. Ve evet dolar kuru üzerinden alırsın mesela 180₺'lik bir oyunu 185 gibi bir fiyata alırsın en fazla biraz komisyon ekler banka.
Evet, hesabınızdan TL çekiliyor. Bankanızın dolar kuru o an ne ise.

Papara için yine örnek vereceğim, 10 dolar bir oyunu aldınız diyelim, 302 TL yapıyor şu an ki dolar kuru ile. Fakat paparanın makas payından dolayı (Paparanın kendi dolar kuru var içerisinde) 315 TL çekecektir.
Ziraat bankasında yanlış hatırlamıyorsam direkt 1 dolar pay vardı. İnternetten, sitelerinden bakabilirsin.

Dediğim gibi 2 saatte iade oluyor. Onu aşarsan hayatta olmaz. Bence makas payı 40'dan fazla olmaz.

Evet.

Anladım. Yardımcı olduğunuz için sağ olun. İyi günler

Yardımcı olduğunuz için sağ olun.İyi akşamlar

Ben İş bankası kullanıyorum 11TL makas payı kesti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…