Alışveriş Sitelerinde Windows 10 Keyinin Ucuz Olması

erhan19

Megapat
Daha fazla  
İnternet üzerinde Win 10 için key satan çeşitli siteler var ve ben de almayı düşünüyorum ancak aklıma takılan bir soru var, bu key fiyatları neden bu kadar ucuz? Microsoft kendi sitesinde Win 10 pro için 900TL isterken bu siteler nasıl 100TL'ye satabiliyor? Bu olayın mantığı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
OEM key tek bir sistem içindir. Anakart değişirse bir daha kullanamazsın. OEM lisans mantığı MSI, ASUS, Toshiba gibi bilgisayar üretici firmalar için sunulmakta olup uygun fiyata Windows yazılımını bilgisayarlara eklemek için sunulmuştur. Yasal olarak son kullanıcılara Microsoft OEM lisansı satışı yapmaz. Sadece bu üretici firmalara dağıtır. Bazıları ise bunu ticarete dönüştürür. 80'e alınanı 87'e satar. Fakat OEM lisanslara Microsoft destek vermez, bilgisayar üretici firma destek verir. Sen yeni bir bilgisayar almadığına göre Microsoft'tan destek talebinde pek bulunamazsın.

Kinguin'de Windows 10 neden bu kadar ucuz?

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben dizüstü kullanıcısıyım dolayısıyla anakart değişimi pek mümkün olmayacak, bu durumda OEM key almam mantıklı olur değil mi? Ayrıca şunu merak ediyorum, bu siteler bilgisayar üreticisi olmadığı halde bu keyleri nasıl ve nereden elde ediyor. Son olarak ne gibi destekten bahsediyoruz? Windows güncellemeleri alamayacak mıyım?

Kinguin'den almanızı öneririm ben. Merak etmeyin güvenilir, orijinal keyler ve güncelleştirmeleri de alacaksınız. Diğerinden tek farkı o keylerde sıkıntı oldu mu Microsoft destek veriyor fakat bunlarda Microsoft desteği yok, zaten sahte key çıkma gibi bir olasılık yok gibi :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı