Alışveriş sonrası T.C. kimlik numaram istendi

ziwanna

Femtopat
26 temmuzda hepsiburada üzerinden PRO-SMT adlı satıcıdan Electrolube SRI400H durulayıcı sprey aldım. Bugün PRO-SMT tarafından aradım.

Ötvli satış olduğu için beyanname vermelerinin gerektigini, bu sebeple TC Kimlik Numaramı paylaşmamı rica etti.

Paylaşmak istemedim. Hepsiburada'dan almalarını istedim.

Aradan yaklaşık 5 dk geçtikten sonra özel bir numara whatsapp mesajıyla yaptığım alışverişin faturası ve hepsiburada bilgi ekranını paylaştı. Ardından telefonla arayarak benzer şekilde tc kimlik numaramı istedi. Whatsapp paylaşımlarını satıcı firma olduğu teyit etmek için paylaştığını belirtip aynı sebeple tekrar tc kimlik numaramı istedi.

Hepsiburada'ya danışmak istediğimi söyleyip kapattım.

Hepsiburada ile yaptığım görüşme netti. Müşteri temsilcisi itibar etmememi rica etti.

Merak ettiğim bu şekilde geri aranan var mı?

Bilgi paylaşmadığım için herhangi bir sorun yaşar mıyım ?

Son düzenleme:
26 Temmuz'da Hepsiburada üzerinden Pro-SMT adlı satıcıdan electrolube srı400h durulayın sprey aldım. Bugün Pro-SMT tarafından aradım.

Bana ÖTV'li satis olduğu için beyanname vermelerinin gerektigini bu sebeple T.C. kimlik numaramı paylaşmayı istediler.

Vermek istemedim. Hepsiburada'dan almalarını istedim.

Aradan yaklaşık 5 dk geçtikten sonra özel bir numara WhatsApp mesajıyla yaptığım alışverişin faturası ve Hepsiburada bilgi ekranını paylaştı. Ve ardından telefonla arayarak benzer şekilde T.C. kimlik numaramı istedi. WhatsApp paylaşımlarını satıcı firma olduğu teyit etmek için paylaştığını belirtip aynı sebeple tekrar T.C. kimlik numaramı istedi.

Hepsiburada'ya danışmak istediğimi söyleyip kapattım.

Hepsiburada ile yaptığım konuşma çok netti. Müşteri temsilcisi itibar etmemi rica etti.

Merak ettiğim bu şekilde geri aranan var mi?
Bilgi paylaşmadım için herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Şahsen böyle bir şey yaşanması çok garip geldi. Mesela bende ÖTV alınan bir ürün satın almıştım fakat böyle bir şey yaşanmamıştı.

Burada "etmememi" demek istediniz galiba?

İtibar etmeyin, kanunen 11 adet 1 de yazılabilir alıcı T.C. No yerine.
Evet hocam, telefonla yazdığım için otomatik düzeltme hatası olmuş. Şimdi düzeltiyorum.

Arama sonrası hepsiburada tarafından kesilen faturaya baktım. Bahsettiğiniz gibi TC Kimlik No: 11111111.. olarak girilmiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı