Alışveriş yaparken nasıl taksit kullanılır?

Praudh

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Daha önce internette defalarca alışveriş yaptım ama taksitli şekilde hiç yapmadım. Logitech G29 alma düşüncem var fakat aklımda birkaç soru var. Öncelikle ilk sorum taksit için kredi kartı şart mı yoksa normal vadesiz kartlar ile de alışveriş yapılabiliniyor mu? Aşağıya bir adet görsel bırakacağım. Birisi ziraat diğeri QNB bankası. İkisi de bende mevcut. Ziraatimde kredi kartım yok fakat QNB'de var. Tam olarak nasıl oluyor, ne yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• Adsız kopya.png
    Adsız kopya.png
    10,7 KB · Görüntüleme: 60
Alışveriş kredisi olan yerler de var. QNB ile taksit yapabilirsiniz. Banka kartları ise buna bağlı kredili mevduat hesabı varsa yapabiliyor. İsmi ise bankaya göre değişebilir.

Pekala QNB ile yapacağımızı varsayalım. Limit 4.500 TL gözüküyor kredi kartımda. Nasıl yapmam gerekiyor? QNB Card Finans 3 aylık taksitlendireceğimi varsayalım. Aylık 2253 TL. Yarın ATM'ye gittim 2253 TL attım diyelim sipariş geçebiliyor muyum? Diğer taksitler nasıl oluyor bir ay sonra mı vermem gerekiyor yoksa otomatik mi çekiyor? Tam olarak nasıl bir yoldan geçmem gerekiyor detaylıca yazabilecek var mı? Çok iyi olur şu anda.

Kartta yeterli limit yoksa olmaz. Ödemeye ise hesap kesim tarihinden sonra başlarsınız.

6760 TL ürün. Yani şunu mu demek istiyorsunuz, kredi kartı limitim 6760 TL'nin üzerinde olacak, şu anki kart limiti 4500 TL.

Bankadan limit artışı talep edebilirsiniz. Tam olarak bitti sayılmaz.

Pekala limit sorunu çözüldü. Benim maaşım bir sonraki ay yatacak. İlk taksit miktarı şu an kartta olsa yetiyor mu?

Zaten tutar tam olarak çekilir ve siz ise taksitle ödersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı