Alkol ve sigaradan insanlar nasıl zevk alıyor?

Sigaraya siz "havalı olmak için içiyorlar" diyorsunzdur.

Sigaranın asıl içeriği nikotin. Nikotin vücutta dopaminm(mutluluk hormonu) salgılatıyor. Bu sayede insanlar stres ve kaygı anında bu hormon salgılanmasını vücuda hormon salgıladığı için bir anlık olarak o stres ve kaygıyı geçiriyor. Üstüne bir de mutlu hissettiriyor. Bu gerçekten de aslında gerekli anlarda işe yarayan bir şey.

Alkolde de bu forumda birisi "O anki duyguları daha derin yaşatıyor, hissettiriyor. Geçmişi daha iyi hissedebiliyorum" tarzında bir şey söylemişti. Bu da gerçekten derin üzüntüler yaşayan insanların geçmişteki mutluluğunu tekrar hayali olarak yaşamasına vesile oluyor. Tadından değil, o andan zevk alıyor insanlar.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Alkollü içeceklerin hem tadı hem etkisi hoşuma gidiyor, sigaranın nikotini de alkolün etkisine destekleyici görevi görüyor. Ayrıca durakta falan beklerken boş boş durmaktansa sigara içmek can sıkıntısını azaltıyor.

Ben sigaraya kökten karşıyım çünkü sağlığa olumsuz etkileri inanılmaz derecede fazla. Bizim biyoloji hocası anlatmıştı Ankara'da bir lisede çalışırken yakın arkadaşı sigaradan ölmüş.

Bırakmaya çalışın hocam bugün babamın arkadaşı 2. kez kalp krizi geçirdi sigaradan dolayı aman dikkat edin.

Bırakacağım diyip kendime yalan söylemek de istemiyorum. Ama bırakmam gerek bunu da biliyorum, hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…