Allah Neden Mazlumun Yanında Olmuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah onlara, altından ırmaklar akan cennetler hazırladı. İçlerinde ebedi kalacaklar. İşte o büyük kurtuluş budur. (TEVBE/89)
Bence gayet açıklayıcı.
Ben burada açıklayıcı bir şey göremiyorum. Bu sadece söylenen bir vaat. Bana göre.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herşeyi özetliyor

Umarım doğru yolu bulursun.
Doğruluk öznel bir kavramdır. Senin inandığın düşünceler, yaşadığın şeyler benimkiler ile aynı olmadığı için benim gibi, Ahmet gibi, Mehmet gibi düşünemezsin. Kimse düşünemez. Benim doğru yolum bu. Kendi doğru yolunuzu kendinize saklayın lütfen.
- Ya Kur'an değiştirildiyse?
- Yok ya imkânsız.
- Neden?
- Eee Kur'an'da öyle yazıyor.
Daha önce duymuşsunuzdur eminim, konuya uygun bulduğum için yazdım.
Kuran'da şu tarz bir ayet görmüştüm; Kuran-ı kimse değiştiremez çünkü o Allah'ın gönderdiği bir nimettir gibi. O zaman neden İncil ve Tevrat'ın değiştirilmesine izin verdi ? Ve peygamberlerinin ölmesine izin verdi ?

Mesele İslamı eleştirmekse bunun bin tane yolu var. Bu forumda pek çok kişiyle kavga edecek düzeyde İslamı ve müslümanları en çok eleştiren kişilerden biriyim. Hatta çok ban yemişliğim de var bu yüzden. Ama Allah varsa neden kötüler var? Anında cezalarını versin o zaman ehe ehe. Şu mantıkla İslamı çürütmek bana doğru gelmiyor. Eğer Kuran'ın ve İslam'ın kötülük edenler anında cezalandırılacaktır gibi bir iddiası olsaydı haklısınız, derdim. Ama böyle bir iddia ortada yok ve ahiretten bahsedilmiş. İslam'da bulunan tutarsızlıkları eleştirmek ayrı düz bir mantıkla tanrı tartışması yapmak ayrı.

Benim dediğim şeyde bir sorun yok. Senin özgürlüğünü de kısıtlamıyorum. İnandığım şeye göre hareket ediyorum. Sana zarar vermedikçe ortada bir sorun yok.

Allah onlara, altından ırmaklar akan cennetler hazırladı. İçlerinde ebedi kalacaklar. İşte o büyük kurtuluş budur. (TEVBE/89)
Bence gayet açıklayıcı.
Açıkçası ben de bunu açıklayıcı bulmuyorum hiç. Burada sadece bir tasvirden bahsediliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…