Allah Neden Mazlumun Yanında Olmuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugünün dinleri yarının mitolojisidir demiş ünlü biri.
İŞ-TE BU!!! Neden olmasın yani? Zeus nasıl ki bugün bir Hollywood figürü ise bu neden olmasın? Olsun demiyorum ama bu ihtimal neden bu kadar imkansız görülüyor, anlamıyorum.

@Innalnna cevabını vermiş o zaman herkesi iyi olurdu. Düşün bi hırsızlık yapılıyor Allah ceza veriyor. Haksızlık oluyor Allah ceza veriyor. O zaman herkes doğruyu seçerdi ve bu sınavı kazanırdı. Ama Allah bunları yapmıyor çünkü doğru yolu bizim bulmamız gerekiyor.

"Onlar ancak kendilerine meleklerin gelmesini veya Rabbinin gelmesini yahut Rabbinin bazı alâmetlerinin gelmesini bekliyorlar. Rabbinin bazı alâmetleri geldiği gün, önceden inanmamış ya da imanında bir hayır kazanmamış olan kimseye artık imanı bir fayda sağlamaz. De ki: Bekleyin, şüphesiz biz de beklemekteyiz!(En'am, 6/158)

O zaman herkes doğruyu seçerdi ve bu sınavı kazanırdı.
Tamam ama bir dine göre istenen bu değil mi? Günah işlenmeyen herkesin doğru yola eğildiği bir hayat değil mi? Peki tanrı kendi yarattığı bir canlının yine kendi yarattığı bir canlıya acı çektirmesine hayatını karartmasına neden izin verir? Ve bu karartma sadece kişiye değil onun ailesini bile etkileyebilecekken.

Evet Allah bir varlık yaratıyor ve ona iki seçenek sunuyor. Birisi iyi yol birisi kötü bu insan iyiyi seçerse ne olacağı belli kötüyü seçerse ne olacağı belli. Seçim kendi elinde. Görüşüne saygı duyuyorum ama bu dünya ölümlü. Ölünce de her şeyin bitmesi saçma geliyor bana o yüzden inanıyorum şahsen.

Sonsuz uykuya yatmak benimde kulağımdaki korkunç geliyor. Doğmadan önce nasılsa öyle olacak ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…