Allah Neden Mazlumun Yanında Olmuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evrim ile ilgili hiç makale okudunuz mu? Kaynak olarak Evrim Ağacı - Karanlığı bilimle fethet! öneririm. Başlangıç için Sapiens ve Türlerin Kökeni kitaplarını okuyabilirsiniz.

@Müzik Profili

Okumak önemli değil. Okudum mu? Evet okudum ama önce kendim karar verdim. Sonuçta bu benim inancım. Başkasının yazısı ile fikir değiştirmek mantıklı gelmez. Sonuçta bu bir inanç. Ruhunuz ve aklınız ile karar verilen bir durum. En önemlisi yaşadım. Yaşınız benim yaşıma geldiğinde belki sizinde fikriniz değişebilir. Yok değişmez diyebilirsiniz ama bunu yaşamadan bilemeyiz.

İnsanların inançları beni alakadar etmiyor. CMYLMZ'ın dediği gibi isterse muza tapsın. Ben önce onun insan olup olmadığına bakarım.

Mazlum konusuna gelince; mazluma zulüm eden kim? Önce ona bakmak lazım.

Allah yani tanrı diye bir şeyin olmamasından dolayı olabilir. Dinlerin buna cevabıysa "Allah özgür iradeye karışmaz, bu bir sınav. Şüphesiz ki hiçbir kötülük cazasız kalmayacaktır."

Herkesin bir imtihanı vardır. Kimi açlıkla, kimi fakirlikle, kimi evlat acısıyla, kimi parasıyla imtihan edilir.

Parası çok olanların çok mu mutlu olduğunu sanıyorsunuz? 10 sene önce İstanbul'un en lüks semtlerinde restoran zincirine sahip bir iş adamı sırf bunalım, stresten dolayı intihar etmişti. Sayamayacağı, aynı anda bakamayacağı kadar parası var. Çare miymiş?

Yani lafın kısası gençler, çok düşünmeyin ve ufkunuzu genişletin. Var olanla mutlu olmayı öğrenin. Sizden daha iyileri olduğu gibi daha kötüleri de vardır. Sen şu an evinde sıcak yemeğini yerken dünyanın bir tarafından o yemeğin çeyreğini bulamadığı için ölenler var. Şükretmek önemli.

Şükretmek de kendi seviyeni kabullenmek değildir.

Fakir doğmak senin suçun değil fakat fakir ölmek senin suçundur. Bu lafı da fakir olup para her şeydir diyenler kulağına küpe etsin.

Son düzenleme:
Tabi tabi. Verdiğiniz bir tane örnek. Fakirlerden intihar eden kaç kişi var?

Para çok önemli bir faktördür. Ayrıca her fakir ölene de suçlu diyemezsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Family Guy'daki bu sahne geldi aklıma. Burada yansıtıldığı gibiyse yandık.

"-Afrikada ölen insanlarla ilgili bir şey yapacak mısın?
-Hayır, ama ben de üzülüyorum."

Kesin bir tanedir Sana laf yapan yok, işine bak arkadaşım. Maydanoz olmaya ne meraklısın mesajlarıma.
Beni bu forumda bilen bilir herkesle konuşuyorum ben özellikle yanlış düşünenleri görünce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…